بازگشت

گروه: واقعه كربلا
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:اهل بيت امام حسين(ع)
موضوع فرعي:همسران امام حسين در واقعه كربلا
سؤال:كدام يكي از همسران امام حسين(ع) در واقعه كربلا حضور داشتند؟
جواب:

در دورانهاي گذشته به فلسطين ارض كنعانگفته ميشد، چون از ابتداي تاريخ، عرب كنعاني در آن جإ؛ّّ زندگي ميكردند و نام فلسطين به مناسبت يكي از قبايل كريتي كه تقريبا دوازده قرن قبل از ميلاد مسيح(ع) در سواحل مديترانه ميان يافا و غزه رحل اقامت افكنده بودند و بعدا به نام فلسطينيون معروف شدند، به اين سرزمين داده شد.
جمعين فلسطين در سال 1947 يك ميليون و صد و چهل و هشت هزار نفر بود كه يك ميليون و سيصد و نوزده هزار نفر آن عرب و ششصد و بيست و نه هزار يهودي بودند.
منطقه فلسطين از نظر جغرافيايي و كيفيت آب و خاك و هوا از بهترين مناطق روي كره زمين است و از نظر تاريخي و سابقه، حضرت ابراهيم از شهر اور عراق كه مركز كلدانيها بود، به سرزمين كنعان مهاجرت فرمود و در همين جا حضرت اسحاق متولد شد و از اسحاق، يعقوب به دنيا آمد و او را اسرائيل ناميدند يهود را به جهت انتساب به حضرت يعقوب بني اسرائيل مينامند، چون پيامبر يهوديان، حضرت موسي بود و حضرت موسي از نسل حضرت يعقوب بود. وقتي كه فرعون مصر بر حضرت موسي فشار آورد، تعدادي از بنياسرائيل را به همراهي يوشع بن نون به طرف سرزمين كنعان روانه كرد، ولي چون در آن جا جمعيت ظالم و سركشي زندگي ميكردند، اين گروه حاضر نشدند، به فلسطين بروند و فرمان پيامبر خود را اطاعت نكردند.
آنان تا چهل سال در آن سرزمين سرگردان ماندند . در اين مدت صدمات زيادي بر حضرت موسي وارد شد. عدهاي به بت پرستي گرويدند. بعد از وفات حضرت موسي، بني اسرائيل به رهبري حضرتيوشع بن نون از نهر اردن گذشتند و به شهر اريحا وارد شدند. اين گروه، مردم اريحا را قتل عام كردند و حتي حيوانات را نيز كشتند و همه جا را به آتش كشيدند. فقط طلا و نقره و ظروف مسي و ادوات آهني را تلف نكردند. پس از اريحا بعضي از شهرهاي ديگر فلسطين را متصرف شدند، ولي اهالي بيت المقدس مقاومت كردند و تسليم نشدند و سواحل فلسطين به دست فلسطينيان باقي ماند.
بعد از مرگ يوشع بن نون تا زمان حضرت داوود جنگ و گريزهايي صورت گرفت، ولي حضرت داوود چهل سال بر بنياسرائيل حكومت كرد و مقاومت مردم بيت المقدس را در هم شكست. آن حضرت بناي هيكل را شروع كرده بود كه احساس نمود اجلش نزديك شده و به فرزندش (حضرت سليمان) وصيت كرد آن را تكميل كند. بعد از مرگ، او را در كوه صهيون دفن كردند. كوه صهيون در نزديكي بيت المقدس قرار دارد.
درگيريها و فتح وها و شكستها ادامه داشت تا طيباريوس قيصر روم بر آن جا مسلط شد و شهري در آن جا به نام طبريه بنا كرد. قيصر روم شخصي را به نام پيلاطي نبطي حاكم بر يهوديان قرار داد. در دوران حكومت اين شخص حضرت مسيح(ع) ظهور كرد و پس از چند سال بزرگان يهود آن حضرت را گرفتند و در مجمع كبير محاكمه نمودند و ارا به پندار خودشان به صليب (دار) كشيدند.
طيطوس قيصر روم، شهر قدس را محاصره كرد و به كمك عربها فلسطين را در سنه 70 ميلادي متصرف شد. هيكل سليمان را آتش زدند و كاهنان را ذبح كردند و يهود را از آن جا ريشه كن كردند. جمعي از آنان به عراق، سوريه، مصر، يمن و اروپا فرار كردند، تا اين كه اسلام از جزيرة العرب ظهور كرد. در جنگ موته كه در جنوب بحر الميت انجام شد، مسلمانان به فرماندهي اسامه بن زيد براي گسترش اسلام تا نزديك اردن پيشروي كردند. تا سال 634 چندين جنگ ميان مسلمانان با روميان در مناطق مذكور به وجود آمد تا اين كه يزيد بن ابي سفيان در جنوب بحر الميت با سپاه روم برخورد كرد و آنان را شكست داد. بالاخره سپاه اسلام تمامي مناطق فلسطين و شام را تصرف كرد و تيودوس فرمانده لشكر روم را شكست داد و به قتل رساند. از آن زمان تا جنگهاي صليبي اين كشور به دست مسلمانان بود. مسيحيان در سال 1099 ميلادي وارد بيت المقدس شدند و قتل عام گستردهاي انجام دادند تا بالاخره به دست صلاح الدين ايوبي فلسطين دوباره فتح شد.
با توجه به تاريخچه فلسطين كاملا روشن ميشود امواج عربيت، هم قبل از اسلام و هم بعد از اسلام در فلسطين پشت سر هم جريان داشته است.
بالاخره بالفور وزير امور خارجه انگلستان با سران صهيونيسم مذاكره كرد و به آنان وعده داد يك كشور يهودي تشكيل دهد. براي اين منظور جمعيتي از يهوديان، به مناسبت يكي از قلههايي كه در شهر بيت المقدس به نام صهيون وجود دارد، اسم صهيونيسم را براي خويش انتخاب كردند. به دنبال اين پيشنهاد جمعيتد عشاق صهيون به وجود آمد، هدف اين جمعين احياي زبان عبري، دعوت يهود براي مهاجرت به فلسطين و تملك و آباد نمودن اراضي آن جا بود.
اين جمعيت به كمك استعمار گر پير انگليس توانست كشوري يهودي تأسيس كند، بالفور در سال 1917 در وعدهاي كه به آنان داد، چنين گفت دولت شاهنشاهي انگلستان، نظر لطف مخصوصي به تشكيل وطن ملي يهود در فلسطين دارد و در آينده نزديك نهايت سعي و كوشش در راه رسيدن به اين هدف و تسهيل وسايل آن مبذول خواهد شد.(1)
دستگاه حاكمه در فلسطين با حمايت ودخالت مستقيم استعمار انگليس با كمال نشاط و پشتكار به اجراي نقشهاي كه باري يهودي كردن فلسطين طرح شده بود پرداخت . بسياري از زمينهاي آنان را خريد و فلسطينيان را آواره كرد. از طرفي حزب صهيونيسم در آلمان، اتريش، ايتاليا و دول اروپايي شرقي تعدادي اردوگاه براي تربيت جوانان يهود تشكيل داد. آنان را پس از يك سلسله تعليمات فكري، راني دلباخته تشكيل دولت يهودي نمود و به فلسطين اعزام كرد. كمكهاي اقتصادي كشورهاي خارجي در تشكيل دولت يهودي بسيار مؤثر بود.
از ماني كه يهود بر فلسطين مسلط شد ، تاكنون مقاومتهايي توسط ملت مسلمان و عرب فلسطين صورت گرفته و مقاومتها خاموش نشده است. بيت المقدس به جهت اين كه قبله اول مسلمانان بوده و يكي از مساجد مهم اسلامي است و اهاي و ساكنان فلسطين اكثراً مسلمان و عرب بودهاند، مسلمانان و اعراب هرگز دست از فلسطين بر نخواهند داشت و از آنان دفاع خواهند كرد.
قرآن ميفرمايد: پاك و منزه است خدايي كه بندهاش را در يك شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصي كه گرداگردش پر از بركت ساختهايم، برد تا برخي از آيات خود را به او نشان دهيم، چرا كه او شنوا و بينا است.(2)
اسرائيل و صهيونيزم يك غده سرطاني و چركي است كه به دست استعمارگران انگليس و آمريكا در منطقه حساس گذاشته شده تا بين كشورهاي اسلامي تفرقه ايجاد كند و تسلط آمريكا و اروپا را بر اين منطقه بيشتر كند. بايد مسلمانان با اتحاد و هماهنگي، مبارزه جدي عليه آمريكا و اسرائيل و فرهنگ غربي را آغاز كنند و به هويت ديني و ارزشهاي الهي متكي باشند و مسلمانان مظلوم را از آوارگي و اسارت نجات دهند. قران ميفرمايد: چرا در راه خدا و در راه مردان و زناني كه به دست ستمگران تضعيف شدهاند، پيكار نميكنيد؟.(3)
صهيونيزم مبتني بر عقايد و افكار نژاد پرستانه و توسعه طلبانه تشكيل شده و هدف آن تسلط و سيطره بر نيل تا فرات است و معتقد ميباشد اراضي خيبر از آن آنان است. مناخيم بگين ضمن خطابهاي در تل آويو گفت: اسرائيل موجود فقط يك پنجم از خاكي است كه بايد از سرزمين پدران ما به دست ما باشد واين وظيفه ما است كه چهار پنجم ديگر را با فعاليت و پشتكار به دست آوريم.(4)
اين در حالي است يهوديهاي زمانهاي قبل مسلمان شدهاند و يهوديهايي را كه از شوروي و نقاط مختلف جمع آوري كردهاند، هيچ كدام فرزندان يهوديان و دو هزار يا هزار سال پيش نيستند. (5)
پي نوشتها:
1 - علي اكبر هاشمي رفسنجاني، سرگذشت فلسطين، ص 113.
2 - اسراء(17)، آيه 1.
3 - نساء (4)، آيه 75.
4 - سرگذشت فلسطين، ص 442.
5 - سرگذشت فلسطين، با تلخيص و اضافات.