بازگشت

گروه: اطلاعات عمومي
 
 
مرکز پاسخگو:تبيان
موضوع اصلي:قيام امام حسين (ع)
موضوع فرعي:آثار قيام امام حسين (ع) در جامعه اسلامي
سؤال:قيام امام حسين((عليه السلام)) چه آثاري در جامعه اسلامي بر جاي گذاشت؟

جواب:

ارزيابي حادثه خونين كربلا و آثار و نتايج اين قيام پرشور و فداكاري بي نظير، نيازمند مطالعه اي گسترده است اين حقيقتي است كه از مطالعه نوشته هاي دانشمندان به دست مي آيد. درسهايي كه قيام امام حسين((عليه السلام)) به ما مي آموزد بسيار است كه به بعضي از آنها اشاره مي كنيم:
1. هدف اصلي مصلحان حقيقي و پاسداران حق، تحكيم حق، كوبيدن باطل، احياي نام خداوند، مواسات، اعتلاي دين و آزادي و عدالت اجتماعي است تا در پرتو آن طبقات محروم و ستمديده بتوانند از حق خويش برخوردار شوند. امام حسين((عليه السلام)) مي ديد كه ملّت اسلام در اثر تبليغات سوء دشمن، فساد و ستم را پيشه كرده و عدالت، حريّت و كمالات را به فراموشي سپرده و به تبهكاري و بندگي شهوات روي آورده است. امام حسين((عليه السلام)) مي ديد كه قوانين الهي در حال فراموشي و نابودي اند و اسلام عزيز فداي هوسرانيهاي افراد نالايق و خواسته هاي شوم بلهوسان شده است پس قيام كرد و با نهضت خود اسلام را جاني تازه بخشيد.
2. امام حسين((عليه السلام)) به مردم فهماند كه ملّت اسلام و بلكه هر ملّتي بايد از زير بار ستم نجات يابد.
3. با قيام امام حسين((عليه السلام)) احكام اسلام و برنامه هاي عالي ديني و توحيدي پس از آنكه مدّت ها در حال فراموشي بود، دوباره محور زندگي مردم قرار گرفت.
4. قيام امام حسين((عليه السلام)) اين بصيرت را به مسلمانان داد كه اسلام بالاتر از همه چيز است و براي برقراري آن بايد از همه چيز گذشت و براي بزرگداشت احكام و سنن آن فداكاري كرد.


ـ1670ـ
5. نهضت عاشورا درس دينداري و استقامت در برابر ظلم و كفر به مسلمانان و انسان ها داد و روح شهامت و شجاعت را در مسلمان ها زنده كرد.
6. قيام كربلا احساسات و عواطف ديني مردم را برانگيخت تا همه بدانند در پيشگاه چه كسي بايد خضوع كرد.
7. حادثه خونين كربلا موجب تأسيس مكتب عالي فضيلت و تعليم تربيت صحيح شد كه خود رمز بقاي مذهب تشيّع و اسلام است.
8. اين قيام زمينه ساز محكوميّت بني اميّه در ذهن مسلمانان و ساير ملل جهان شد.
 
(بخش پاسخ به سؤالات )


ـ1671ـ