بازگشت

دعاي آن حضرت براي برآورده شدن حاجتها، بعد از نماز آن حضرت


قال السيد بن طاووس: صلاة الحسين بن علي عليهماالسلام اربع رکعات، تقرا في کل رکعة الفاتحة خمسين مرة والاخلاص خمسين مرة، و اذا رکعت تقرا الفاتحة عشرا والاخلاص عشرا، و کذلک اذا رفعت رأسک من الرکوع، و کذلک في کل سجدة و بين کل سجدتين، فاذا سلمت فادع بهذا الدعاء:.

اَللَّهُمَّ اَنْتَ الَّذِي اسْتَجَبْتَ لِادَمَ وَ حَوَّا، اِذْ قالا: «رَبَّنا ظَلَمْنا اَنْفُسَنا وَ اِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَکُونَنَّ مِنَ الْخاسِرينَ» [1] ، وَ ناداکَ نُوحٌ فَاسْتَجَبْتَ لَهُ، وَ نَجَّيْتَهُ وَ اَهْلَهُ مِنَ الْکَرْبِ الْعَظيمِ، وَ اَطْفَأْتَ نارَ نَمْرُودَ عَنْ خَليلِکَ اِبْراهيمَ، فَجَعَلْتَها بَرْداً وَ سَلاماً.

وَ اَنْتَ الَّذِي اسْتَجَبْتَ لِاَيُّوبَ اِذْ نادَي: «رَبِّ مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَ اَنْتَ اَرْحَمُ الرَّاحِمينَ» [2] ، فَکَشَفْتَ ما بِهِ مِنْ ضُرٍّ، وَ اتَيْتَهُ اَهْلَهُ وَ مِثْلَهُمْ مَعَهُمْ،رَحْمَةً مِنْ عِنْدِکَ وَ ذِکْري لِاُولِي الْاَلْبابِ.

وَ اَنْتَ الَّذي اسْتَجَبْتَ لِذِي النُّونِ، حينَ ناداکَ فِي الظُّلُماتِ: «اَنْ لا اِلهَ اِلَّا اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّي کُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ» [3] ، فَنَجَّيْتَهُ مِنَ الْغَمِّ.

وَ اَنْتَ الَّذِي اسْتَجَبْتَ لِمُوسي وَ هارُونَ دَعْوَتَهُما، حينَ قُلْتَ: «قَدْ اُجيبَتْ دَعْوَتُکُما فَاسْتَقيما» [4] ، وَ غَرَقْتَ فِرْعَوْنَ وَ قَوْمَهُ، وَ غَفَرْتَ لِداوُدَ ذَنْبَهُ وَ تُبْتَ عَلَيْهِ، رَحْمَةً مِنْکَ وَ ذِکْري، وَ فَدَيْتَ اِسْماعيلَ بِذِبْحٍ عَظيمٍ، بَعْدَ ما اَسْلَمَ وَ تَلَّهُ لِلْجَبينِ، فَنادَيْتَهُ بِالْفَرَجِ وَالرَّوْحِ.

وَ اَنْتَ الَّذي ناداکَ زَکَرِيَّا، نِداءً خَفِيّاً، فَقالَ: «رَبِّ اِنّي وَ هَنَ الْعَظْمُ مِنّي وَ اشْتَعَلَ الرَّاْسُ شَيْباً وَ لَمْ اَکُنْ بِدُعائِکَ رَبِّ شَقِيّاً» [5] ، وَ قُلْتَ: «يَدْعُونَنا رَغَباً وَ رَهَباً وَ کانُوا لَنا خاشِعينَ». [6] .

وَ اَنْتَ الَّذِي اسْتَجَبْتَ لِلَّذينَ امَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لِتَزيدَهُمْ مِنْ فَضْلِکَ، فَلا تَجْعَلْني مِنْ اَهْوَنِ الدَّاعينَ لَکَ، وَالرَّاغِبينَ اِلَيْکَ، وَ اسْتَجِبْ لي کَمَا اسْتَجَبْتَ لَهُمْ، بِحَقِّهِمْ عَلَيْکَ فَطَهِّرْني بِتَطْهيرِکَ، وَ تَقَبَّلْ صَلاتي وَ دُعائي بِقَبُولٍ حَسَنٍ، وَ طيِّبْ بَقِيَّةَ حَياتي وَ طَيِّبْ وَفاتي، وَ اخْلُفْني فيمَنْ اَخْلَفَ.

وَ احْفَظْني يا رَبِّ بِدُعائي، وَ اجْعَلْ ذُرِّيَّتي ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً، تَحُوطُها بِحِياطَتِکَ بِکُلِّ ما حُطْتَ بِهِ ذُرِّيَّةَ اَحَدٍ مِنْ اَوْلِيائِکَ وَ اَهْلِ طاعَتِکَ، بِرَحْمَتِکَ يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ.

يا مَنْ هُوَ عَلي کُلِّ شَيْ ءٍ رَقيبٌ، وَ لِکُلِّ داعٍ مِنْ خَلْقِکَ مُجيبٌ، وَ مِنْ کُلِّ سائِلٍ قَريبٌ، اَسْاَلُکَ يا لا اِلهَ اِلَّا اَنْتَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ الْاَحَدُ الصَّمَدُ، الَّذي لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ وَ لَمْ يَکُنْ لَهُ کُفُواً اَحَدٌ، وَ بِکُلِّ اسْمٍ رَفَعْتَ بِهِ سَماءَکَ، وَ فَرَشْتَ بِهِ اَرْضَکَ، وَ اَرْسَيْتَ بِهِ الْجِبالَ، وَ اَجْرَيْتَ بِهِ الْماءَ، وَ سَخَّرْتَ بِهِ السَّحابَ وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ وَاللَّيْلَ وَالنَّهارَ، وَ خَلَقْتَ الْخَلائِقَ کُلَّها.

اَسْاَلُکَ بِعَظَمَةِ وَجْهِکَ الْعَظيمِ، الَّذي اَشْرَقَتْ لَهُ السَّماواتُ وَ الْاَرْضُ، فَاَضاءَتْ بِهِ الظُّلُماتُ، اِلَّا صَلَّيْتَ اِيَّاهُمْ مِنْ کَنْزِکَ وَ خَزائِنِکَ وَ سَعَةِ فَضْلِکَ، الَّذي لايَنْفَدُ اَبَداً.

وَ اَثْبِتْ [7] في قَلْبي يَنابيعَ الْحِکْمَةِ، الَّتي تَنْفَعُني بِها وَ تَنْفَعُ بِها مَنِ ارْتَضَيْتَ مِنْ عِبادِکَ، وَ اجْعَلْ لي مِنَ الْمُتَّقينَ في اخِرِ الزَّمانِ اِماماً، کَما جَعَلْتَ اِبْراهيمَ الْخَليلَ اِماماً.

فَاِنَّ بِتَوْفيقِکَ يَفُوزُ الْفائِزُونَ، وَ يَتُوبُ التَّائِبُونَ، وَ يَعْبُدُکَ الْعابِدُونَ، وَ بِتَسْديدِکَ يَصْلَحُ الصَّالِحُونَ الْمُحْسِنُونَ الْمُخْبِتُونَ، الْعابِدُونَ لَکَ، الْخائِفُونَ مِنْکَ، وَ بِاِرْشادِکَ نَجَا النَّاجُونَ مِنْ نارِکَ، وَ اَشْفَقَ مِنْهَا الْمُشْفِقُونَ مِنْ خَلْقِکَ، وَ بِخِذْلانِکَ خَسِرَ الْمُبْطِلُونَ، وَ هَلَکَ الظَّالِمُونَ وَ غَفَلَ الْغافِلُونَ.

اَللَّهُمَّ اتِ نَفْسي تَقْواها، فَاَنْتَ وَلِيُّها وَ مَوْلاها، وَ اَنْتَ خَيْرُ مَنْ زَکَّاها، اَللَّهُمَّ بَيِّنْ لَها هُداها، وَ اَلْهِمْها تَقْويها، وَ بَشِّرْها بِرَحْمَتِکَ حينَ تَتَوَفَّاها، وَ نَزِّلْها مِنَ الْجِنانِ عُلْياها، وَ طَيِّبْ وَفاتَها وَ مَحْياها، وَ اَکْرِمْ مُنْقَلَبها وَ مَثْواها، وَ مُسْتَقَرَّها وَ مَأْواها، فَاَنْتَ وَلِيُّها وَ مَوْلاها.


***

سيد بن طاووس گويد: نماز امام حسين عليه السلام چهار رکعت است، در هر رکعت پنجاه بار سوره حمد و پنجاه بار سوره توحيد را مي خواني، در رکوع ده بار سوره حمد و ده بار سوره توحيد را قرائت مي کني، بعد از برخاستن از رکوع و در هر سجده و نيز بين دو سجده نيز ده بار سوره حمد و ده بار سوره توحيد را مي خواني، بعد از نماز اين دعا را بخوان:.

پروردگارا! تو کسي هستي که دعاي آدم و حوا را اجابت کردي، هنگامي که گفتند: «پروردگارا به خود ستم کرديم و اگر ما را نيامرزي و مورد رحمتت قرار ندهي از زيانکاران مي شويم»، و نوح تو را خواند و او را اجابت کردي و خود و خاندانش را از بلائي سهمگين نجات دادي، و آتش نمرود را بر بنده ات ابراهيم خاموش کرده و آن را سرد و سلامت قرار دادي.

و تو کسي هستي که گفتار ايوب را اجابت کردي، آنگاه که گفت: «پروردگارا دچار مشکل شده ام و تو مهربانترين مهرباناني»، آنگاه مشکل او را حل کرده، و خاندان و همانند آنان را به او عطا فرمودي، بخاطر رحمتت و يادآوري براي صاحب دلان.

و تو کسي هستي که گفتار يونس را اجابت کردي، آنگاه که در تاريکيها گفت: «معبودي جز تو نيست، پاک و منزهي، و من از ستمکاران هستم»، پس او را از غم و اندوه نجات دادي.

و تو کسي هستي که گفتار موسي و هارون را اجابت کردي، آنگاه که فرمودي: «دعاي شما را اجابت کردم»، و فرعون و گروهش را غرق کردي، و گناه داود را بخشيده و توبه اش را پذيرفتي، بخاطر رحمتت و اينکه تذکري براي ديگران باشد، و قرباني بزرگي را براي اسماعيل فدا کردي، بعد از آنکه تسليم گرديد و جبينش را براي مرگ آماده ساخت، و او را با گشايش و سلامتي ندا نمودي.

و تو کسي هستي که زکريا با آرامي تو را خواند و گفت: «پروردگارا! استخوانهايم سست شده و موهايم سپيد گشته است، و من در مقابل دعايت شقي نبوده ام»، و گفتي: «مرا با رغبت و ترس مي خوانند و مردمي خاشع برايم بودند».

و تو کسي هستي که گفتار مؤمنان و کساني که عمل صالح انجام مي دهند را اجابت کردي تا فضل بيشتري را به آنان ارزاني داري، پس مرا از پست ترين خوانندگانت و رغبت کنندگان بسويت قرار مده، دعايم را اجابت کن، همچنانکه دعاي آنان را اجابت کردي، بحق آنان مرا با پاکيزگي ات پاکيزه گردان، و دعا و نمازم را با نيکويي قبول فرما، باقيمانده عمرم و نيز مرگم را پاکيزه قرار ده.

و مرا در ميان بازماندگان باقي بدار، و مرا به دعايم حفاظت کن، و فرزندانم را نيکو قرار ده، و به هرچه فرزندان اولياء و مطيعين درگاهت را حفاظت کردي آنان را حراست نما، به مهربانيت اي مهربانترين مهربانان.

اي کسي که مراقب هر چيز بوده، و اجابت کننده خوانندگان خود از ميان خلقت مي باشي، و به هر فقير بي چيزي نزديک هستي.

از تو مي خواهم اي که معبودي جز تو نيست، زنده و پابرجا و يکتا و بي نيازي، زاده نشده و کسي از تو بدنيا نمي آيد و همتائي نداري، و به تمامي نامهايت که آسمانهايت را برافراشته و زمينت را گستراندي، و کوهها را برقرار ساخته، و آبها را جاري نمودي، و ابرها و خورشيد و ماه و ستارگان و شب و روز را مسخر کرده، و تمامي موجودات را خلق کردي.

از تو مي خواهم به عظمت پرتو جمالت که آسمانها و زمين از آن نور گرفت، و تاريکيها از پرتو آن روشن گرديدند، که بر محمد و خاندانش درود فرستاده و امر زندگي و دنياي ديگرم را کفايت فرموده و تمامي کارهايم را اصلاح گرداني، و مرا يک لحظه به خود وامگذاري و کار خود و خانواده ام را اصلاح و مشکلشان را برطرف گردانده، و من و آنان را از خزينه هاي خود و فضل بسيارت که هرگز پايان نپذيرد بي نياز کني.

و چشمه هاي حکمت را در قلبم بجوشاني، که خودم و بندگاني که از آنان خشنودي را بدان منتفع فرمائي، و برايم از پرهيزکاران در آخرالزمان پيشوائي قرار ده، همانگونه که ابراهيم خليل را امام و پيشوا قرار دادي.

بدرستي که به سبب توفيق تو رستگاران رستگار، و توبه کنندگان تائب، و عابدان عبادت کننده مي شوند، و به تأييدت صالحان نيکوکار و خاشع اصلاح مي گردند، آناني که تو را عبادت کرده و از تو در هراسند، و به راهنمائيت نجات يافتگان از آتش نجات يافته، و ترسندگان از آن مي ترسند، به خوار ساختن تو منحرفان زيانکار، و ستمکاران هلاک و غافلان در غفلت بسر برند.

پروردگارا! جانم را متقي و پرهيزکار ساز، چرا که تو مولي و سرپرست آن هستي، و تو بهترين کسي هستي که آن را تزکيه و پاک مي گرداني، خداوندا راه هدايت را به او بنمايان و تقوا را به او الهام کن، و هنگام مرگ او را به رحمتت بشارت ده، و در برترين جايگاههاي بهشت ساکن گردان، و مرگ و زندگيش را پاکيزه نما، و دنيا و آخرتش، و محل استقرار و پناهش را گرامي دار، بدرستي که تو مولي و سرپرست آني.


***

[1] الاعراف: 23.

[2] الانبياء: 83.

[3] الانبياء، 87.

[4] يونس: 89.

[5] مريم: 4.

[6] الانبياء: 90.

[7] انيطت (خ ل).