بازگشت

نامه ي حضرت در جواب نامه ي عمرو بن سعيد


و هو جواب کتاب کتب اليه عمرو بن سعيد [1] .

اما بعد، فانه لم يشاقق الله و رسوله، من (دعا الي الله و عمل صالحا، و قال انني من المسلمين)، و قد دعوت الي الامان و البر و الصلة، فخير الامان امان الله، و لن يؤمن بالله يوم القيامة، من لم يخفه في الدنيا، فنسأل الله مخافته في الدنيا، توجب لنا امانه يوم القيامة، فان کنت نويت بالکتاب صلتي و بري، فجزيت خيرا في الدنيا و الاخرة، والسلام [2] .


***

[1] هنگامي که عازم عراق بودند

کسي که دعوت به خدا مي کند و کار نيک انجام مي دهد و مي گويد: من مسلمانم، هرگز با خدا و پيامبرش مخالفت نورزيده و دنبال اختلاف و تفرقه نيست.

ديدم که دعوت به امنيت و نيکي و عطا و بخشش کردي، پس بدان که بهترين امنيت ها و امان ها، امان الهي است و کسي که در دنيا از خداوند نترسد، به خدا و روز قيامت ايمان نياورده است. بنابراين، از خدا، ترس در دنيا را مي خواهيم؛ چرا که موجب امان ما در روز قيامت مي شود. چنانچه مراد از نامه نگاري تو احسان به من بوده، خداوند جزاي دنيا و آخرت به تو عنايت فرمايد. والسلام.


***

[1] و کان کتاب عمرو بن سعيد اليه (بسم الله الرحمن الرحيم من عمرو بن سعيد الي الحسين بن علي عليه‏السلام اما بعد فاني اسأل الله ان يعرفک عما يوبقک، و ان يهديک لما يرشدک، بلغني انک قد توجهت الي العراق و اني اعيذک بالله من الشقاق فاني اخاف عليک فيه الهلاک و قد بعثت اليک عبدالله بن جعفر و يحيي بن سعيد، فاقبل الي معهما، فان لک عندي الامان و الصلة و البر و حسن الجوار لک الله بذلک شهيد و کفيل و مراع و وکيل و السلام عليک).

[2] نهاية الارب: ج 20، ص 411.