بازگشت

حصين بن نمير سكوني


در زمان قيام مختار بن ابوعبيد ثقفي، عليه نيروهاي ابن زياد، حصين بن نمير سکوني که در کربلا نيز از فرماندهان لشکر شام و از قاتلان امام حسين عليه السلام بود فرماندهي ميمنه لشکر ابن زياد را به عهده داشت.

يکي از فرماندهان عالي رتبه ارتش شام، که ابن زياد، فرماندهي جناح راست لشکر را به او سپرده و از چهره هاي معروف آنان بود «حصين بن نمير سکوني» است.

اين مرد خبيث، از عاملان و ياوران وفادار يزيد بن معاويه بود و بارها از طرف يزيد، به پست هاي حساس گماشته شد. وي در کربلا نقش مهمي در رهبري لشکر شام، عليه امام حسين عليه السلام داشت. وي در ماجراي شهادت مسلم، فرمانده پليس ابن زياد، و مأمور بود که راهها را بر ياوران مسلم ببندد تا کسي به ياري او نرود.


وي کسي است که از طرف ابن زياد مأمور شد با لشکري به قادسيه برود و مانع ورود امام حسين عليه السلام به کربلا شود. وي حر بن يزيد را با هزار سوار جلوي امام حسين عليه السلام فرستاد.

روز عاشورا، وي با پانصد تيرانداز، امام حسين عليه السلام و يارانش را تير باران کردند.

وي قاتل بعضي از اصحاب امام حسين عليه السلام است.

او در روز عاشورا، تيري به سوي امام حسين عليه السلام پرتاب کرد که به دهان امام حسين عليه السلام اصابت کرد و امام حسين عليه السلام او را نفرين کرد.

پس از واقعه ي عاشورا، حصين بن نمير، از ياران نزديک يزيد به شمار مي رفت. و او بود که به دستور يزيد در سال 63 ه. ق در واقعه ي حره، در کشتار مردم مدينه دست داشت. و در سال 64 ه. ق در حمله به مکه و به آتش کشيدن خانه ي کعبه، فرماندهي را به عهده ي داشت وي در تثبيت حکومت آل مروان، پس از مرگ يزيد نقش مهمي داشت.

«حصين بن نمير» در جنگ «توابين» در کنار ابن زياد بود و فرماندهي داشت، وي دستش به خون توابين نيز آغشته است.

اين خلاصه و فهرستي بود از پرونده ي کثيف حصين بن نمير سکوني که مي توان ادعا کرد، در ميان سران شام، بعد از يزيد و ابن زياد مردي کثيف تر و خبيث تر و بدسابقه تر از او يافت نمي شود.

حصين بن نمير در حالي که غرق در سلاح بود وارد ميدان شد و شروع به داد و قال کردن نمود و با غرور و نخوت اين رجز را مي خواند:



يا قادة الکوفه اهل المنکر

و شيعة المختار و ابن الاشتر



هل فيکم قوم کريم العنصر

مهذب في قومه بمنفخر



يبرز نحوي قاصدا لا يمتري