بازگشت

دفن آن حضرت و يارانش


شيخ مفيد گفته است:

چون عمر سعد کوچيد، گروهي از بني اسد که در غاضريه ساکن بودند، نزد جسد امام حسين عليه السلام و اصحاب او آمدند و بر آنان نماز خواندند و حسين عليه السلام را در جايي که اکنون قبر اوست به خاک سپردند، پسرش علي اکبر را پايين پاي او دفن کردند و براي شهداي ديگر از اهل بيت و يارانش که با او شهيد شده بودند، جايي نزديک پاي حضرت قبر کندند و همه را يکجا به خاک سپردند. عباس بن علي عليه السلام را نيز همان جا که شهيد شده بود، سر راه غاضريه که اکنون قبر اوست به خاک سپردند. [1] .

ابن نما گويد:

چون مردم از کربلا برگشتند، گروهي از بني اسد که در غاضريه سکونت داشتند آمدند و بر آن اجساد پاک نماز خواندند و در آن تربت اطهر دفنشان کردند. [2] .

محدث قمي گويد:

حر بن يزيد در همان جا که کشته شد دفن شد. خويشاوندانش او را به خاک سپردند. بني اسد بر قبايل عرب افتخار مي کردند که: ما بر حسين عليه السلام نماز خوانديم و او و يارانش را به خاک سپرديم. [3] .

ابن شهر آشوب گويد:

اجساد آنان را مردم غاضريه از بني اسد، يک روز پس از شهادتشان در تف به خاک سپردند. براي بيشتر آنان قبرهايي مي يافتند و پرندگان سفيدي را آنجا مي ديدند. [4] .


محمد بن سعد گويد:

زهير بن قين با امام حسين عليه السلام به شهادت رسيد. همسرش به غلامشان به نام شجره گفت: برو و مولاي خودت را دفن کن. گويد: آمدم و حسين عليه السلام را ديدم که بر روي خاک افتاده است. گفتم: آيا من صاحب خودم را کفن کنم و حسين را رها کنم؟ حسين را کفن کردم و برگشتم و به همسر زهير گفتم. گفت: آفرين! کفن ديگري داد و گفت: برو صاحب خودت را کفن کن و چنان کردم. [5] .


پاورقي

[1] ارشاد، ص 243.

[2] مثير الاحزان، ص 85.

[3] نفس المهموم، ص 388.

[4] مناقب، ج 4، ص 112.

[5] طبقات، شرح حال امام حسين عليه‏السلام، ص 81.