بازگشت

تجديد عهد زائر


زيارت يعني تجديد ديدار و عهد و پيمان.

زائر، مشتاق ديدار يار است و براي رسيدن به آن سختي راه و مسير را بر خود هموار مي كند تا به وصال و ديدار نائل گردد.

زيارت بزرگان و شخصيت هاي مذهبي از گذشته تاكنون در ميان تمام ملل و اقوام مرسوم بوده است و مسلمانان نيز اين سنت ديرينه را با تبعيت از اسلام حفظ نموده اند، زيرا كه رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله و سلم در هنگام زيارت قبر مادر بزرگوارشان چنين فرمود:

زوروا القبور فانها تذكر الموت؛ [1] به زيارت قبرها برويد كه زيارت قبور شما را به ياد مرگ مي اندازد.

در مورد زيارت قبر پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم ثواب و اجر زيادي نقل شده، حتي در بعضي از روايات وعده بهشت داده شده، و در كلامي شفاعت آن حضرت بشارت داده شده است.

حضرت امام صادق عليه السلام از رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم نقل مي فرمايد:

من أتي مكة حاجا و لم يزرني في المدينة جفوته يوم القيامة و من أتاني زائرا وجبت له شفاعتي و من وجبت له شفاعتي وجبت له الجنة؛ [2] كسي كه به زيارت خانه ي خدا به حج برود و مرا در مدينه زيارت نكند، در قيامت به او بي اعتنايي مي كنم[ و او را مشمول شفاعت خود، قرار نمي دهم ]و كسي كه به زيارت من بيايد، شفاعت من بر او واجب مي شود و كسي كه شفاعت من بر او واجب شود، بهشت بر او واجب مي گردد.

پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم خطاب به حضرت امام علي عليه السلام فرمود:

آنان كه قبور شما را زيارت كنند، مانند كساني هستند كه بعد از «حجة الاسلام» هفتاد حج بجا آورده باشند و به هنگام بازگشت از زيارت شما، همانند روزي كه از مادر متولد شده اند، از گناهان پاك مي شوند. اي علي، دوستان و دوستدارانت را بشارت باد به نعمت هايي كه چشمي نديده، گوشي نشنيده و بر قلب بشري خطور نكرده است. و لكن افراد پست و فرومايه، زائران قبر شما را نكوهش مي كنند گويي به گناه ناشايستي دست يازيده اند. آن ها بدترين امت من هستند، شفاعت من به آن ها نمي رسد، و بر حوض من وارد نمي شوند. [3] .

نيز توصيه شده كه زيارت معصومين عليهم السلام را با آداب خاصي انجام دهيم.



پاورقي

[1] کشف الارتياب، ص 480 (به نقل از صحيح مسلم و سنن نسائي و ابن‏ماجه).

[2] تهذيب، ج 6، ص 4، حديث 5.

[3] سفينة البحار، ج 3، ص 516، بحارالانوار، ج 110، ص 121.