بازگشت

تغيير شكل مبارزه


بزرگترين آرمان خاندان ابوسفيان اين بود كه روح قوميت را در مردم مسلمان زنده كرده و آن ها را به سوي جاهليت سوق دهند و با اين كار، از پيشرفت اسلام جلوگيري كرده تا رفته رفته آرمان ها و اهداف والا و مقدس اسلام به بوته ي فراموشي سپرده و نام آن از بين برود.

معاويه گرچه كوشيد كه اين هدف را پياده كند، ولي چون گرايش مردم به سوي اسلام بالا بود، نتوانست نتيجه ي چنداني بگيرد و لذا با نام اسلام، توانست حكومت خود را تا اندازه اي تثبيت كند و از طرفي ديگر، با راه هاي گوناگون و ترفندهاي شيطاني، اسلام را به گونه اي ديگر جلوه دهد و حقيقت آن را در اذهان مردم مخدوش نمايد.

در هر صورت، اوضاع سياسي اجازه نمي داد حضرت امام حسين عليه السلام، در زمان معاويه، قيام كند.


با مرگ معاويه بستر مناسب به دست آمد و موعد پيمان نيز به سر رسيد. از اين روي، چون امام حسين عليه السلام از اين موقعيت را براي ايفاي نقش رهبري، مناسب تشخيص داد، فرمود:

انما خرجت لطلب الاصلاح في أمة جدي صلي الله عليه و آله و سلم؛ (مي خواهم اوضاع امت جدم را سامان بخشم و اصلاح كنم.) قيام من نه از روي جاه طلبي و خودخواهي است و نه از روي تبهكاري و ستمگري است، بلكه براي خيرخواهي و اصلاح در امت جدم پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم است. من مي خواهم امر به معروف و نهي از منكر كرده باشم و به روش و سيره ي جدم پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم و پدرم علي عليه السلام گام بردارم. پس هر كه مرا پذيرفت و از روي حق و صداقت دعوت مرا قبول كرد، خداوند سزاوارتر است به حق و هر كه مرا رد نمود و از اين دعوتم سر باز زد، صبر مي كنم تا خدا بين من و اين قوم داوري كند و خداوند بهترين داوران است.

امام عليه السلام، پيام خود را به همه ي مردم رسانيد كه براي احياي مكتب و زنده نگاه داشتن فرهنگ اسلام قيام كرده است.

بر همين اساس است كه بعد از سپري شدن 14 قرن، هنوز خون حسين عليه السلام و قيام او، تازه است و قيام او، مسلمانان را ياري مي دهد تا در اقصي نقاط جهان، بر عليه ستمگران، مبارزه كنند.

آري! انقلاب اسلامي ايران، و نظام مقدس جمهوري اسلامي، با پيروي از قيام سالار شهيدان شكل گرفت و ان شاء الله تعالي به حكومت جهاني حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف متصل خواهد شد.

در راه نشر اين اثر، مؤسسه قرض الحسنه بسيجيان استان قم، و بويژه برادر گرامي جناب آقاي حاج محمد دلبري زيد عزه، و معاونين محترم ايشان، زيد عزهم، ما را ياري فراوان نمودند. آن چه ما به سهم خويش، از آنان تقدير مي نمائيم و به قلم مي آوريم، ذره ي كوچكي از لياقت و شايستگي آن مديران دلسوز است، كه براي نشر آثار اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام، سختي ها را به جان خريده، لطف خويش را دريغ نداشتند. بعد از لطف ايزد منان، ياري و پشتيباني بسيجيان متعهد ياور ما بود.



هر چند نيست درد دل ما نوشتي

از اشك خود دو سطر به ايما نوشته ايم



قم المشرفه: ذوالقعدة 1426 قمري

حسينيه ي شهيده فخرالسادات هاشمي

تنظيم از: دانشجوي علوم دينيه - زهره حيدري