بازگشت

احياي سنت شهادت


امام (ع) در روز عاشورا در دفاع از حريم اسلام وقرآن جان خود و عزيزانش را سپرقرار داده و درسي را در تاريخ ضبط نمودند كه نه تنها يزيد بن معاويه بلكه تمام يزيديان اعصار مختلف را به ستوه آورده و كاخ ظلم و ستم را لرزانده است .

هنوز آتش حماسه خونين كربلا خاموش نشده بود كه شخص نابينايي به نام عبداللّه بن عفيف با درس گرفتن از شهادت امام حسين (ع) مجلس عبيداللّه بن زياد را به هم ريخته و جانش را فداي مكتب امامش مي كند.

قيام هايي چون قيام توابين ، قيام مردم مدينه به سرپرستي عبداللّه بن حنظله غسيل الملائكه وقيام مختار برگرفته از همين درس شهادت وايثار امام حسين (ع) بود كه در پايان به شهادت رهبران آن قيام ها ختم شد، اگر چه در اين ميان دمار از روزگار وحشي صفتان كربلا چون شمر و ابن سعد و حرمله درآمد.

حتي با استفاده از بيداري مردم و احياي سنت شهادت در بين آنان بود كه فرصت طلباني چون عبداللّه بن زبير و ابو العباس سفاح قيام كرده و بني اميه را تارمار كردند و شاخه هاي اين شجره خبيثه را در هم شكستند اگر چه خودشان نيز پا به چاي پاي همان دودمان ملعون گذاشتند.

درسي كه امام حسين (ع) در كربلا دادند در طول تاريخ شاگرداني تربيت كرد كه با الهام از آن امام بزرگوار با خون خود درخت اسلام و مذهب تشيع را آبياري كردند و حتي رهبران چون گاندي قيام خود را الهام گرفته از قيام خونين كربلا معرفي كردند واستبداد و استكبار زمان خود را از سرزمينشان بيرون كردند.

امام خميني نيز با سرمشق قرار دادن قيام امام حسين (ع) و تشريح و تبيين آن حماسه عظيم مردم را به پيروي از آن شهيد سعيد دعوت نموده و طومار 2500 ساله شاهنشاهي را در هم پيچيدند و با تربيت حسين فهميده ها استكبار شرق و غرب را به زانونشاندند.

ايثار و شهادت درسي است كه تا زمين از لوث وجود ظالمان پاك نشده است ادامه دارد وهمين درس است كه انشاء اللّه پرچم اسلام راستين را به رهبري حضرت مهدي روحي -ارواح العالمين لتراب مقدمه الفداء- بر فراز تمام كاخ هاي مستكبران به اهتزاز درخواهد آورد.