بازگشت

امام حسين شأن امر به معروف و نهي از منكر را بالا برد


عنصر امر به معروف و نهي از منكر به نهضت حسيني ارزش داد، امام حسين (ع) هم به امر به معروف و نهي از منكر ارزش داد. امر به معروف و نهي از منكر، نهضت حسيني را بالا برد؛ ولي حسين بن علي (ع) اين اصل را به نحوي اجرا كرد كه شأن اين اصل بالا رفت . يك تاج افتخار به سر امر به معروف و نهي از منكر نهاد. حسين بن علي (ع) به اصل امر به معروف و نهي از منكر ارزش و اعتبار داد، آبرو داد به اين اصلي كه آبروي مسلمين است .

اين اصل آبروي مسلمين است ، يك تعبير قرآني است : (كنتم خير امة اخرجت للناس تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنكر) شما چنين بوده ايد. شما با ارزش ترين ملت ها و امت هايي هستيد كه براي مردم به وجود آمده اند. ولي چه چيزي به شما ارزش داده است و مي دهد كه اگر آن را دشته باشيد با ارزش ترين امت ها هستيد؟ (تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنكر) اگر امر به معروف و نهي از منكر در ميان شما باشد، اين اصل به شما امت مسلمانان ، ارزش مي دهد. شما به اين دليل با ارزش ترين امت ها هستيد كه اين اصل را داريد. پس آيا آن روزي كه اين اصل در ميان ما نباشد، يك ملت بي ارزش مي شويم ؟ بله همين طور است . اين امام حسين (ع) بود كه ارزش امر به معروف و نهي از منكر را تا اين حد بالا برد كه درجه و اعتبار ملتها به شمار رود.

گاهي ما امر به معروف و نهي از منكر مي كنيم ، ولي نه تنها به اين اصل ارزش نمي دهيم بلكه ارزشش را هم پايين مي آوريم . الآن در ذهن عامه مردم به چه مي گويند امر به معروف و نهي از منكر؟ يك مسائل جزئي ، مثلاً اگر امر به معروف و نهي از منكر كسي ، اين باشد كه آقا! اين انگشتر طلا را از دستت بيرون بياور، اين در جاي خودش درست است ؛ اما نه اين كه انسان هيچ منكري را از قبيل دزدي ، قتل ، زنا، بي حجابي ، برهنگي و...نبيند يا اين كه خود را به نديدن بزند، جز همين مسائل كوچك . آن آمران به معروف و ناهيان منكر كشورهاي سعودي ، آبروي امر به معروف و نهي از منكر را برده اند. فقط يك شلاق به دست گرفته اند كه كسي مثلاً قبر پيامبر را نبوسد، اين شد نهي از منكر!

امام حسين (ع) از بيخ و بن ، امر به معروف و نهي از منكر، كار او بود. به تمام معروف هاي اسلام نظر داشت و نيز به تمام منكرهاي جهان اسلام . مي گفت : اولين و بزرگ ترين منكر جهان اسلام خود يزيد است : «فلعمري ما الامام الا العامل بالكتاب

القائم بالقسط و الدائن بدين الحق ؛امام و رهبر بايد خودش عامل به كتاب باشد، خودش عدالت را به پا دارد و به دين خدا متدين باشد».

امام حسين (ع) آنچه را كه داشت در راه اين اصل در طبق اخلاص گذاشت . به مرگ در راه امر به معروف و نهي از منكر زينت بخشيد. به اين مرگ ، شكوه و جلال داد. امام حسين (ع) از روز اولي كه مي خواهد از مدينه بيرون بيايد از مرگ زيبا سخن مي گويد. هر مرگي را نمي گفت زيبا، مرگ در راه حق و حقيقت را زيبا مي دانست . «خط الموت علي ولد آدم مخط القلادة علي جيد الفتاة »؛ چنين مرگي مانند يك گردنبند كه براي زن زينت است ، براي انسان زينت است .