بازگشت

آرام شدن تلاطم دريا به تربت


از مرحوم حاج كاظم بوشهري نقل مي كنند:

با كشتي از بندر كويت به طرف كراچي يا بمئبي (ترديد از ناقل است) حركت كرديم. در بين راه طوفان شديدي شد و دريا متلاطم شد. بلافاصله بلندگوي كشتي اعلام كرد كه ما اين حادثه را پيش بيني نكرده بوديم و اگر كسي تربت كربلا همراه دارد نزد ما بياورد. با تعجب جلو رفته و گفتم تربت مي خواهيد چكار كنيد؟ گفت: مي خواهيم در دريا بريزيم تا آرام شود. مُهر تربت را از جيب خود درآورده به او دادم، در


ميان دريا انداخت و همان لحظه دريا آرام شد. ناخدا كه مسيحي بود گفت: من نمي دانم اين چه سرّي است و چه خاصيتي در اين خاك نهفته است؟ ولي همان گونه كه به ما خبر داده اند و ما هم تجربه كرده ايم تربت كربلا باعث آرامش امواج متلاطم دريا مي شود.

از مرحوم فرهاد ميرزا صاحب كتاب قمقام زخار نيز نقل شده است كه: وقتي در سفر دريا گرفتار شده و دريا طوفاني شده است، قدري تربت در آب ريخته و از هلاكت قطعي نجات پيدا كرده است [1] .

نقل مي كنند كه زمان عالم گرانقدر شيعه مرحوم حاج شيخ عبدالكريم حائري، رودخانه ي قم طغيان كرد. مرحوم شيخ ابوالقاسم قمي قدري تربت در آن ريخت و ساكن شد.

شيخ كفعمي فرموده است: از جمله چيزهائي كه براي آرامش دريا مؤثر است و به تجربه ثابت شده اين است كه قدري تربت امام حسين عليه السلام در آن ريخته شود [2] .

يكي از نويسندگان معاصر مي گويد: «تجربه نشان داده است كه هرگاه دريا طوفاني و متلاطم شود، چنانچه قدري تربت امام حسين عليه السلام در دريا بريزند، همان لحظه دريا آرام مي شود. جماعتي از حجاج كه از راه دريا مسافرت كرده اند كه يكي از آنها والد علامه ام بوده، با چشم خويش شاهد اين مطلب بوده است» [3] .



پاورقي

[1] نجاة الأمة: ص 162.

[2] مستدرک الوسائل: ج 8 ص 237.

[3] احسن الجزاء: ج 2 ص 206 به نقل از دوائر المعارف کاظمي: ص 92.