بازگشت

نشست مردم كوفه و روشنگري يكي از مخالفان استبداد


موج روشنگري و آزادي خواهي حسين عليه السلام از كنار خانه ي خدا به كوفه و عراق نيز رسيد و مردم آن سامان آگاهي يافتند كه آن حضرت از بيعت با رهبري استبداد اموي سرباز زده و از مدينه به مكه آمده است.

مخالفان استبداد در كوفه، در خانه ي «سليمان خزاعي [1] گرد آمدند، و پس از كامل گرديدن جمعيت و اعلام رسميت مجلس، ميزبان شجاع و اصلاح طلب به پا خاست و سخنراني كرد، و در فراز پاياني سخن روشنگرانه و اصلاح طلبانه ي خويش چنين گفت:

هان اي دوستداران و پيروان خاندان پيامبر! شما مي دانيد كه معاويه مرد و به سوي پروردگارش شتافت تا به كيفر بيدادش برسد، و اينك فرزندش يزيد به جاي او قرار گرفته و [مردم را كه صاحبان اصلي قدرت ملي و امكانات عمومي هستند، زير فشار وحشت و ترور گرفته است تا به او دست بيعت دهند و رهبريش را خواه ناخواه بپذيرند] و اين پيشواي آزادي و عدالت حسين عليه السلام است كه از بيعت با او سرباز زده، و از فشار و استبداد و دژخيمان آن كه براي خاندان ابوسفيان حاضرند به هر شقاوت و بيدادي دست يازند، نگران و گريزان به مكه آمده است.

شما اي مردم! شيعه ي حسين عليه السلام هستيد، و پيش از او، رهرو راه پدرش علي عليه السلام او اينك براي مبارزه با بلاي استبداد وانحصار و دفاع از دين و دفتر و آزادي و حقوق مردم به ياري شما نياز دارد؛ اگر مي دانيد كه او را در هدف هاي بلنش ياري مي رسانيد و با دشمنان چموش و خيره سر او مبارزه مي كنيد، آمادگي خويش را با نگارش نامه و گسيل پيك از سوي خود به آگاهي آن حضرت برسانيد؛ اما اگر بر خود


اطمينان نداريد، و از سستي و ولنگاري مي ترسيد، آن بزرگ پرچمدار عدالت و آزادي را با شعارها و آمارهاي ميان تهي نفريبيد.


پاورقي

[1] «سليمان بن صرد» از ياران پيامبر بود و از بزرگان و فرماندهان نظام آزادمنش علوي، در کوفه رحل اقامت افکند و از آزادي خواهان و فساد ستيزان بود، و در رويداد الهام بخش کربلا موفق به همراهي و ياري پيشواي آزادي نشد. به همين دليل بود که در رأس توابين بر ضد استبداد خون آشام اموي به پا خاست و در سال 65 از هجرت به شهادت رسيد.