بازگشت

زيارتگاه محسن سقط در حلب


حلب و مشهد محسن السقط

فصل أعلم أن في قرب «حلب» مشهدا يسمي السقط و مشهد الدكة علي جوشن و هو بالفتح ثم السكون و الشين المعجمة جبل مطل علي حلب فيه مقابر و مشاهد للشيعة:

منها مقبرة قطب المحدثين ابن شهراشوب صاحب المناقب.

و منها مقبرة العالم الفاضل الجليل ألفقيه السيد الأجل ابي المكارم بن زهرة الحسيني الحلبي و بيت بني زهرة بيت شريف بحلب و لهم تربة مشهورة.

و منها مقبرة احمد بن منير العاملي المذكور حاله في «أمل الأمل» و غيرهم رضوان الله عليهم اجمعين.

و السقط هو محسن بن الحسين بن علي بن ابيطالب (عليهم السلام) و اني تشرفت بزيارته في هذه السنة و هي سنة 1342 اثنين و اربعين بعد ثلثمأة و ألف في مرجعي من زيارة بيت الله الحرام و شاهدت عمارة المشهد الشريف و كانت مبنية من صخور عظمية في نهاية الأتقان و الأستحكام و لكن الأسف أنها لأجل المحاربة الواقعة بحلب تهدمت بنيانها و هي الان محزوبة منهدمة ساقطة حيطانها علي سقوفها خاوية علي عروشها.

زيارتگاه محسن سقط در حلب

بدان در نزديكي حلب مزاري وجود دارد كه به آن «زيارتگاه محسن سقط» مي گويند و اين مزار در بالاي تپه اي قرار گرفته است كه مشرف بر شهر مي باشد اين مزار در قبرستاني قرار گرفته است كه در آن گورستان، تعدادي از مقابر و مزارهاي شيعيان وجود دارد كه يكي از آنها مقبره ي قطب المحدثين ابن شهرآشوب صاحب «المناقب» مي باشد

يكي ديگر از آن مقابر، قبر عالم فاضل و جليل القدر، فقيه بزرگوار سيد اجل ابوالمكارم ابن زهره حسيني حلبي مي باشد.

خاندان بني زهره يكي از خاندانهاي شريف و جليل در حلب مي باشد، آنان تربت مشهور مي دارند يكي ديگر نيز آمده است كه رضوان و خشنودي الاهي بر همه ي آنان باد!

مقصود از «سقط» همان محسن بن حسين بن علي بن ابيطالب (عليهم السلام) مي باشد مؤلف گويد: در سال 1342 ه. ق به زيارت آن زيارتگاه مشرف گرديدم هنگامي كه از زيارت بيت الله الحرام برمي گشتم و ساختمان زيارتگاه را مشاهده نمودم اين ساختمان روي صخره هاي بزرگ در نهايت اتقان و استحكام پايه گزاري شده است ولي مايه ي تأسف بود كه در اثر جنگ و محاربه اي كه در حلب رخ داده بود پايه هاي آن ويران گرديده است و هم اكنون مخروبه و ويرانه اي بيش نيست سقف آن، روي ديوارها ويران شده است.