بازگشت

نزول آيه ي تطهير


از ديگر فضايل پدر و مادر و برادر و شخص امام حسين عليه السلام اين است كه خداي متعال


پليدي و زشتي را از آنان دور ساخته و آيه ي شريفه ي تطهير را درباره ي آن ها نازل فرموده است.

«انما يريد الله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيرا» [1] .

همانا خدا مي خواهد كه ناپاكي را از شما خاندان بزدايد و شما را چنان كه بايد پاك گرداند.

در اين زمينه خبرهاي متواتري از زبان صحابه پيامبر صلي الله عليه و آله نقل شده است كه از باب تيمن و تبرك چندتاي آن ها را نقل مي كنيم.

ذهبي ذيل عنوان «درگذشت حضرت فاطمه عليهاالسلام» در سال يازدهم هجري گفته است:

در اين سال آيه ي مباركه ي تطهير درباره ي حضرت فاطمه عليهاالسلام و همسر و فرزندانش نازل شد و پيامبر صلي الله عليه و آله آنان را با عبا پوشاند و گفت: «بارخدايا! خاندانم اينان هستند.» [2] همچنين وي در ذيل عنوان درگذشتگان سال 61. ه نقل كرده است كه پيامبر صلي الله عليه و آله بر علي و حسن و حسين و فاطمه عليهم السلام عبايي افكند و فرمود: «بارخدايا! اينان اهل بيت و خاصان من هستند. بارخدايا هر گونه پليدي را از ايشان دور گردان و اپك و پاكيزه شان فرماي.» [3] .

همچنين وي از ابوسعيد خدري نقل كرده است كه آيه ي تطهير درباره ي امام حسين عليه السلام و پدر و مادر و برادرش نازل شده است. [4] .

طبراني نيز از عطيه ي عوفي نقل مي كند كه از ابوسعيد خدري پرسيدم: اهل بيت عليهم السلام كه خداي پليدي را از آنان دور ساخته و پاك و پاكيزه شان كرده است چه كساني اند؟ او در حالي كه با دستش مي شمرد گفت: «آنان پنج تن اند: پيامبر خدا صلي الله عليه و آله و علي و فاطمه و حسن و حسين عليهم السلام.» و افزود كه اين آيه در خانه ي ام سلمه نازل شده است. [5] .



پاورقي

[1] احزاب (33) آيه‏ي 56.

[2] تاريخ الاسلام، 44/3.

[3] همان، 95/4.

[4] همان؛ سير اعلام النبلاء، 283 - 254/3؛ شواهد التنزيل، 134 - 139، 64، 48 - 37/2.

[5] المعجم الاوسط، 491/2؛ مختصر تاريخ دمشق، ابن‏منظور، 123 /17؛ کتاب الاحسان، ابن‏حبان، 61/9، موارد الظمآن، هيثمي، 555؛ مجمع الزوائد، هيثمي، 167/9.