بازگشت

صلوات


از ديگر فضايل پدر، مادر، برادر و سلاله ي پاك امام حسين عليه السلام اين است كه خداي متعال درود بر محمد و آل محمد را توأم فرموده و آن را از اجزاي مهم ترين واجب، يعني نماز كه شبانه روز پنج بار بدان وسيله به درگاه الهي تقرب جسته مي شود، قرار داده است. حتي امام شافعي، يكي از فقيهان بزرگ اسلام، با استناد به اين موضوع، فتوا به وجوب صلوات در نماز داده است. كعب بن عجره گويد:

چون آيه ي شريفه ي «ان الله و ملائكته يصلون علي النبي يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما» [1] نازل شد، چند تن از صحابه گفتند: «يا رسول الله سلام كردن بر تو را مي دانيم، بفرماييد صلوات بر خاندان شما چگونه است؟» فرمود بگوييد:

«اللهم صل علي محمد و آل محمد كما صليت علي ابراهيم و آل ابراهيم انك حميد مجيد و بارك علي محمد و آل محمد كما باركت علي ابراهيم و آل ابراهيم انك حميد مجيد» [2] .

بار خدايا! بر محمد صلي الله عليه و آله و خاندانش درود بفرست، آن طور كه بر ابراهيم عليه السلام و خاندانش درود فرستاده اي، همانا تو ستوده ي بزرگواري و به محمد صلي الله عليه و آله و به خاندانش فرخندگي بخش آن گونه كه به ابراهيم عليه السلام و به خاندانش فرخندگي بخشيده اي، همانا تو ستوده ي بزرگواري.


پاورقي

[1] احزاب (33)، آيه‏ي 56.

[2] کتاب المعرفة و التاريخ، يعقوب بن سفيان، 539، 301/1؛ تاريخ جرجان، حمزه بن يوسف، 188، المعجم الکبير، طبراني، 249/5؛؛ مسند، ابن‏حنبل، 162/3، سنن، نسائي، 48/3؛ التاريخ الکبير، بخاري، 383 (1) 2؛ قطف الازهار المتناثرة في الأخبار المتواترة، سيوطي، 103 - 101، با توجه به همين خبرهاي متواتر است که جماعتي از صحابه و فقيهان و تابعان ذکر صلوات بر پيامبر (ص) و بر خاندان پيامبر را با هم در تشهد نماز واجب دانسته‏اند و اين حکم در نزد اهل بيت: يک حکم اجماعي است.