بازگشت

تولد آن جناب


آقاي علي اكبر تبريزي - ساكن تهران كه مورد اعتماد است - نقل مي كرد كه در يكي از سفرهاي خود به مشهد مقدس در حرم مولا علي بن موسي الرضا عليه السلام صحن پائين پا، با تعدادي از رفقا نشسته بوديم، من از حضرت رضا عليه السلام درخواست نمودم كه چيزي به من بدهند كه تا بحال به احدي عطا نكرده اند، و خير آن به همه برسد. رفقايم خنديدند و گفتند: ادعاي بزرگي كرده اي. گفتم: أولا؛ چيز بدي نخواسته ام ثانيا چيزي خواستم كه خيرش به همه برسد.

شروع به توسل نموديم در اين حال سيد جليل القدر و بسيار زيبا و نوراني تشريف آوردند و به آرامي پيش من نشستند، مرا به اسم صدا زدند و فرمودند: علي اكبر، شب نهم ماه رجب كه تولد حضرت علي اصغر است جشن بگير كه خيرش به همه مي رسد، و هيچكس از اين قضيه خبر ندارد. و آنچنان در من تصرف كرده بود كه غافل بودم، اسم مرا از كجا مي دانند، و از كجا درخواست مرا خبر دادند، بعد ازچند لحظه تشريف بردند، آن وقت من به خود آمدم كه اين آقا كه بود؟ اسم مرا از كجا مي دانست! حاجت مرا خبر داد. به رفقا گفتم: آقا جواب مرا دادند. و شروع به گريه كردم و از خود بيخود شدم و حال عجبي به من دست داده بود.

از اين موهبت خوشحال شدم و چون به آيةالله اثني عشري - از علماء تهران - و آقاي سقازاده نقل كردم، آقاي سقازاده بعد از تحقيق مدركي هم پيدا كرده بودند) (متأسفانه آقاي سقازاده فوت كرده اند و موفق نشدم مأخذ را جويا شوم). [1] .


چون شب تولد آن شاهزاده فرارسيد، مجلس جشني در منزل گرفتم. همان شب همسرم حضرت زهرا عليهاالسلام را در خواب ديد كه گويا از ايشان تشكر كرده و فرمودند:



دل شكسته تر از من در آن زمانه نبود

در اين زمان دل فرزند من (مهدي) شكسته تراست



و فرمودند: اين جمله را قاب بگيريد.

آنچه در زبانها مشهور است و عده اي هم نقل كرده اند، كه حضرت علي اصغر عليه السلام شش ماهه بوده، موافق با اين قضيه است.

ابي مخنف مي نويسد:

«و له من العمر ستة أشهر»

«عمر آن كودك شش ماه بود» [2] .

مرحوم سپهر نيز مي نويسد: علي اصغر كه هنوز شش ماه بيشتر نداشت... [3] .

بهرحال بدون شك تولد آن كودك در سال 60 هجري قمري بوده، چون در سال 61 شهيد شدند. و محل تولد آن بزرگوار مدينه ي منوره بوده است.


پاورقي

[1] اگر چه در اين رابطه مدرک حديثي و يا تاريخي نداريم، ولي با توجه به اينکه سن آن بزرگوار را شش ماه نوشته‏اند، مطلب فوق تأييد مي‏شود، و شايسته است که شيفتگان اهلبيت، در آن روز مجالس سرور به ياد حضرتش برپا کنند.

[2] مقتل ابي‏مخنف : 129.

[3] ناسخ التواريخ: 263:2.