بازگشت

درس جهاد و شهادت


قيام عاشورا درس دين باوري، ايثار، شجاعت فداكاري، جهاد در راه خدا، امر به معروف و نهي از منكر و روحيه ي ستيزه جوئي و پرخاش گري و جسارت در مقابل حكام جور را در مسلمانان ايجاد نمود و پيروان مكتب اهل بيت عليهم السلام را به عنوان سرسخت ترين حاميان دين پيامبر صلي الله عليه و آله جلوه گر ساخت.

مبارزان و رهبران شيعه در تاريخ جنبش هاي حركت آفرين خود، صحنه هاي اعجاب آميزي از رشادت، شجاعت، دليري، فداكاري، و ايثار خلق نمودند و هرگز بيم و ترسي از قدرت حاكم به دل راه ندادند و در برابر هيچ حكومت ظالم و سخت گيري تسليم نشدند و با شيوه ي رازداري و تقيه، سخت ترين شرايط را تحمل نمودند و در برابر موج هاي سهمگين و طوفان هاي بينان كن، با گذشتن از گذرگاه شهادت، همواره قد برافراشته داشتند. اين ويژگيها است كه همواره شيعه را در تاريخ به عنوان نيرومندترين سازمان انقلابي اسلام، كه از زمامداران با فرياد و پرخاش مطالبه ي عدالت و استقرار ارزش هاي والاي اسلامي و انساني مي نموده


است، جلوه گر كرده است، بهايي كه رزمندگان شيعه در تداوم خط سرخ انقلاب حسيني در طول تاريخ براي برافراشته داشتن اين پرچم پرافتخار داده اند نيز ناچيز نبوده است. در هر زمان، مبارزي سخت كوش از شيعه اين پرچم را بر دوش داشته است. [1] .

سرانجام، قبر حسين بن علي عليه السلام و ديگر شهداي كربلا به عنوان پايگاه و ميعادگاه عاشقان خدا و راهيان راه اهل بيت عليهم السلام و مجاهدان في سبيل الله درآمد.

بيشتر قيام هايي كه در دوره ي بني اميه و حتي بني عباس، رخ داد زير شعار «يا لثارات الحسين» رونق و انجام گرفت. نقشه ي قيام و پيمان بيعت براي آن بر مزار شهيد طف منعقد مي شد و آن مزار مقدس پايگاه مبارزان ضد حاكمه و كعبه ي الهام آنان و ميعادگاه و پيمان گاهشان بود. [2] .


پاورقي

[1] انقلاب اسلامي و ريشه‏هاي آن، عميد زنجاني، ص 123 - 122.

[2] انقلاب تکاملي اسلام، جلال الدين فارسي، ص 862.