بازگشت

نقش حضرت زينب در جاودانه ماندن حماسه عاشورا


به تحقيق براي صدور پيام عاشورا، حضور سخنگوي پرتواني همچون زينب (س) لازم بود تا با به جان خريدن تمام مصايب و مشكلات و سنگيني بار رسالت ، پيام خون شهيدان بويژه برادر بزرگوارش را به توده هاي مردم برساند و حماسه عاشورا را به عنوان حماسه اي جاويد در طول تاريخ به ياد گاربگذارد.

هم چنين در كنار اين رسالت بزرگ ، ماموريت هاي ديگري نيز بر عهده حضرت زينب (س) بود كه هريك به نحوي در جاودانگي بخشيدن به حماسه عاشورا مؤثر بوده اند كه از جمله آنها مي توان به موارد ذيل اشاره كرد:

1 ـ تبيين امامت و خلافت رسول خدا(ص) و معرفي امام براي مردم ، خصوصاً مردمي مثل مردم شام كه در طول پنجاه سال پس از رحلت رسول خدا در فضاي پرشده از تبليغات بني اميه ، زيسته اند ونه مفهوم امامت را مي دانند و نه مصداقي از آن جز معاويه ستمگر بر خود نديده اند.

2 ـ معرفي چهره واقعي بني اميه كه در مدت چهل سال حكومت معاويه زير پرده تزوير و ابهام مانده بود،با بيان جنايت هاي آنان و ذكر ماهيتشان .

3 ـ بيان جنايت هاي بني اميه و عوامل آنها در فاجعه كربلا كه از هيچ جنايتي فرو گذار نكردند.

4 ـ پيش گيري از تحريف حادثه كربلا به وسيله دشمن بابيان اهداف و انگيزه هاي آن .

5 ـ بهره گيري از جوشش اين خون ، براي ريشه كن كردن بني اميه .

6 ـ سرپرستي از زنان و كودكان معصوم و اهل بيت و حفظ آنها از جنايات دشمن و حفظ جان امام (حضرت زين العابدين (ع)).

7 ـ كنترل زنان و كودكان از هرگونه عمل و حركتي كه نشانه ضعف و زبوني است .

8 ـ محو كردن آثار تبليغات پنجاه ساله بني اميه بر عليه علي (ع) و اهل بيت خصوصاً در منطقه شام .

بي شك ، انجام چنين رسالت عظيم و گسترده اي تنها از عهده حضرت زينب برمي آمد و مي شود گفت كه او براي انجام چنين رسالتي و براي تكميل پيام عاشورا،پرورش يافته بود.

او با عزم و ايماني راسخ ، شجاعتي مثال زدني ، صبر و بردباري ، علم و آگاهي كامل ،فصاحت و بلاغتي نافذ و بصيرت و تيزبيني كه تماماً در وجود او جمع گشته بود، توانست حماسه عاشورا را براي هميشه در تاريخ جاودانه سازد و نگذارد دسيسه هاي دشمنان و نقشه هاي شوم آنان ، اين حماسه را در اذهان مردم به دست فراموشي بسپارند و شايسته است بگوييم كه : «كربلا در كربلا مي ماند اگر زينب نبود».