بازگشت

نقش رهبري در جاودانگي حماسه عاشورا


حماسه عاشورا را جگر گوشه حضرت زهرا (س) آفريد و آن را رهبري كرده است ، بي شك ، مركز ثقل هر حماسه اي ، رهبري آن مي باشد و رهبري نهضت عاشورا نيز تحت زعامت سرور و سيّد شهيدان حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) مي باشد؛ حسيني كه از جانب حضرت رسول اكرم (ص) مصباح هدايت و سفينه نجات خوانده شده است ، حسيني كه : «دستان مبارك پيامبر اسلام (ص) نخستين محلي بود كه امام حسين (ع) پس ازولادت ، در آن جاي گرفت ».

حسيني كه : «نپذيرفتن ظلم را سنت نهاد و همه كساني كه تن به ذلت نمي دهند،به آن حضرت اقتدا مي كنند.».

يقيناً نقش رهبري در حماسه عاشورا از عوامل عمده جاودانگي اين حماسه عظيم به شمار مي رود و اگر در طول تاريخ انبيا و ائمه معصوم (ع) دقت كنيم ، متوجه خواهيم شدكه هر كدام از پيامبران وائمه ، براي دعوت و هدايت انسان ها به خدا پرستي ، حركت ها و نهضت هايي را رهبري نموده اند و با رهبري خودشان ، علاوه بر انجام ماموريت الهي ورسالت خود، توانسته اند تصويري روشن از حركت و نهضت خود را براي نسل هاي بعدي به يادگار بگذارند و هركدام نيز حاوي پيام هايي بس پر محتوا بوده اند تا بلكه اهل معرفت و كمال را در پيمودن راه كمال و سعادت ، رهنمون گردند.

در اين ميان ، حضرت امام حسين (ع) با خلق حماسه عاشورا و رهبري آن ، در دانشگاه كربلا، درس عزّت ، شجاعت ، شهامت ، صبر و استقامت ، مروّت ، كرامت ، سخاوت ،گذشت ، شهادت و جهاد، تن ندادن به ذلّت ، تسليم شدن در برابر امر و خواسته الهي ،ايستادگي در راه حق و... را به نسل هاي بعد از خود و وجدان هاي بيدار و آگاه داد.

مگر مي شود درس هاي پرمحتواي حماسه عاشورا كه هر يك به وسعت تاريخ معنا دارند و توسط معلّم بزرگ آن ، طي 24 ساعت به تشنگان معرفت ، كمال و جهاد و شهادت عرضه شد و براي بيدار دلان ، فتح بابي شد براي پيمودن و فتح قله هاي رفيع سعادت و كمال ، در دل تاريخ ، به دست فراموشي سپرده شود! چراكه درس عزّت ، شهادت ، شجاعت ،شهادت و... هر يك بوي جاودانگي مي دهند و براي هميشه جاودانه خواهند ماند خصوصاً اگر اين درسها توسط امام معصوم و در دانشگاه الهي و در ميان امواج خون ، طي حماسه اي الهي عرضه شود.