بازگشت

نتيجه كفران نعمت و دست كشيدن از ايمان و اعتقاد


(ظَهَرَ الْفَسَادُ في الْبَرِّ وَالبَحر بِمَا كَسَبَت ْ أيْدِي النَّاس ِ لِيذيقَهُم بَعْض َ الَّذِي عملوالَعلَّهُم ْ يَرْجِعُون َ)

از نكات پندآميز عاشورا، جمع بندي اين مسئله اساسي است كه به طور قطع و به حكم «مَن ْ أعان َ ظالماً سَلَّطَه ُ اللهُ عَلَيْه ؛ كسي كه ستم كاري را ياري كند، خدا آن ظالم را بر وي مسلط خواهد كرد» دست كشيدن از حسين (ع) مساوي است با رفتن زير يوغ يزيد.امتناع از پاكي يعني قبول نجاست و كنار آمدن با ديو به منزله رد فرشته است . اين واقعيتي انكارناپذير است . چرا كه اگر آن نامردمان دست رد بر سينه نوه رسول خدا (ص) بزنند طبيعتاً غير از يزيد كسي باقي نمي ماند تا با او بيعت كنند. به عبارتي ديگر، اگر آن قوم به وعده هاي پست و دنيايي يزيد و عبيدالله پشت پا بزنند،پس چه كسي گلوي علي اصغر را با تير سه شعبه گوش تا گوش بدرد؟ و بر پيكر پاك حسين (ع) اسب بتازد؟

و بدين گونه است كه امام در ظهر عاشورا مي فرمايد: «خشم الهي بر يهود شدت يافت ، آن زماني كه (عزير را) فرزند خدا دانستند و خشم خدا بر نصارا شدت يافت ، آن زماني كه خداوند را سومين خداي خود خواندند، و غضب پروردگار بر مجوس شدت يافت ،آن زماني كه به جاي پرستش خداي يكتا به عبادت ماه و خورشيد پرداختند، و خشم الهي بر امتي كه براي كشتن فرزند پيامبر خود، متحد و هماهنگ شدند، شدت گرفته است .»

گويا اين سخن اميرالمؤمنان علي (ع) را از ياد برده اند كه فرمود: «يَوْم َ المَظْلُوم عَلَي الظَّالِم اَشَدُّ مِن ْ يَوْم الظالِم عَلَي الْمَظلوُم ؛ روزي كه مظلوم حق خود را مي ستاند،سخت تر است تا روزي كه ظالم بر مظلوم ستم مي كند.»

به فرمايش خداوند در قران كريم كه مي فرمايد: (أَوْلي لَك َ فَأَوْلَي - ثُم َّ أَولي لَك َفَأَوْلَي)؛ «واي بر زندگي و صد واي بر مرگ تو. پس واي بر برزخ و صد واي برمحشر تو.»