بازگشت

عوامل رفتاري و عملكردي


بـدرفـتـاري مـأموران حكومتي با مردم (مثلاً برخي از دانشجويان از رفتار تند برخي از مأموران پليس و يا گشت هاي امر به معروف و نهي از منكر گلايه دارند. در اين خصوص ‍بـايد گفت كه برخي مأموران محترم پليس و نيز گشت هاي امر به معروف و نهي از منكر هـم از بـرخـورد تـنـد بـرخـي جوانان در قبال انجام وظيفه شرعي و قانوني آنان گلايه دارنـد كـه هـر دو حـق اسـت. هـم مـأمـوران لازم اسـت نـحوه انتقاد و نحوه برخورد با متهم را بياموزند تا با كمترين فشار روحي و جسمي وظيفه خود را انجام دهند و هم جوانان و ساير اقـشـار جـامـعـه بـايـد بـيـامـوزنـد كـه از انـتـقـاد ديـگـران بـرآشـفـتـه نـشـونـد، بـلكـه اسـتـقـبـال كـنـنـد و از فـرد مـنـتـقـد تـشـكـر كـنـنـد و اگـر انـتـقاد او را وارد مي دانند به آن عمل كنند و اگر وارد نمي دانند خواستار توضيح بيشتر شوند.)

تـبـعـيـض: مـردم آن قـدر كـه از تبعيض ناراحت مي شوند از محروميت رنج نمي برند. مردم وقـتـي مي بينند كه خودشان يا جوانشان بيكار است ولي پسر خاله فلان نماينده مجلس، فـقط بخاطر اين انتساب فاميلي، يك شغل نان و آبدار يافته است سخت ناراحت مي شوند و حـق هـم دارنـد زيـرا اين گونه تبعيض ها با ارزش هاي نظام اسلامي سازگاري ندارد و همه بايد براي اصلاح اين گونه تبعيض ها بكوشيم.

عـدم عـمـل به وعده ها: مسئولين محترم بهتر است بجاي تبليغ درباره آنچه كه قصد دارند در آيـنده انجام دهند، به تبليغ مواردي بپردازند كه تاكنون انجام داده اند. مردم از شنيدن وعده هايي كه عمداً و يا بنا به دلايلي انجام نشده اند، ناراحت مي شوند.

مـعضل مسكن: مسكن يكي از نيازهاي اوليه انسان است. تأمين نامناسب آن كه در قالب اجاره بهاي سنگين، قيمت بالاي زمين و مسكن، تكنولوژي پايين ساخت و زمان طولاني احداث بنا، مشكلات مربوط به دريافت پروانه و پايان كار و اشتراك آب و برق و گاز و...از جمله مواردي است كه اسباب نارضايتي بخشي از مردم را فراهم ساخته است.

فـقـر: يـكـي از مـشـكلات امروز جامعه ما كه البته ريشه هاي طولاني تاريخي دارد، وجود عـنـصـر سـيـاه و خـطـرناك فقر در جامعه است. پيدايش فقر از ازدواج ناتواني با تنبلي صورت مي گيرد. از اين رو بايد با افزايش جدّي توانايي هاي جوانانمان در زمينه هاي عـلمـي، فـنـي و...، و مـبـارزه بـا پـديـده هـايـي نـظير تقلّب و مدرك گرايي كه مانع از پيدايش ‍ توانايي واقعي در افراد مي شوند و نيز با افزايش روحيه اميد، خوش بيني و نـشـاط در جـوانانمان با پديده شوم فقر مبارزه كنيم. همچنين مناسب است دولت اسلامي با وضع قوانين مناسب از استثمار ظالمانه محرومان جامعه توسط زورمندان جلوگيري كند.

گـرانـي: گـرانـي پـديـده شومي است كه علاوه بر ايجاد نارضايتي، اخلاق بد را در جامعه رواج مي دهد. برنامه ريزان دولت لازم است از مردم و صاحب نظران نظر خواهي كنند كـه واقـعـاً چـگـونـه مـي تـوان ايـن مـعـضـل دردنـاك را حل كرد.

بالا رفتن ازدواج: جامه ما جامعه جواني است كه 70 آن زيـر سـي سـال سـن دارنـد. ازدواج يـك نـيـاز مـهـم و اسـاسـي انـسـان اسـت. مشكل شدن ازدواج كه نمود آن در بالا رفتن سن متوسط ازدواج نمايان شده است، زمينه هاي مـفـاسـد بـسـيـاري را در جـامـعـه فـراهـم كـرده اسـت كـه هـم اصل آن و هم مفاسد مبني آن اسباب نارضايتي بخشي از مردم را فراهم ساخته است. بسيار خـوب اسـت دولت سـتـادي را در ايـن زمـيـنـه مـشـخـّص كـنـد كـه بـا هـمـفـكـري اهل نظر، از امكانات مختلف نظام براي تسهيل امر ازدواج استفاده بهينه گردد.

كـيـفـيـت نـامـطـلوب بـرخـي از خـدمـات و صـنـايـع: يـكـي ديـگـر از عـوامـل نـارضـايـتي مردم كيفيّت نامطلوب خدماتي است كه توسط برخي ادارات دولتي ـ بـويـژه شـهـرداري هـا ـ ارائه مـي گـردد.آنـان هـمـچـنـين از كيفيّت نامناسب برخي صنايع خودروسازي داخلي گلايه دارند.

بـالا بـردن سـطح توقّعات: برخي از كانديداها در مقالاتي كه نياز به رأي مردم دارد چـنـان سـطـح تـوقـّعـات مـردم را بـا وعـده هـاي بـي مـورد بـالا مـي بـرنـد كـه بـعـد عدم عـمـل به آن وعده ها، اسباب نارضايتي را فراهم مي سازد. بهتر است در قانون انتخابات براي اين گونه موارد فكري شود. از سوي ديگر، بالا رفتن توقعات مشكلات ديگري را نـيـز مـي آفـريـند كه عدم تأمين آنها سبب نارضايتي مي شود. در نظر بگيريد، پيش از انقلاب اسلامي يك دختر جوان وقتي به خانه بخت مي رفت در جهيزيه اش عادي بود اگر يخچال، تلويزيون و... نباشد اما امروز اينجا يك امر تقريباً ضروري شده است.