بازگشت

تحليل نگري


بـررسـي دقـيـق و انـديـشـمـنـدانـه حـوادث و مـسـائل سـيـاسـي روز و تـجـزيـه و تـحـليـل هـر گـونه واقعه و حادثه، رهايي از شبهه زدگي را در پي دارد و كساني كه به حوادث با دقت و از روي بصيرت و بينش بنگرند، هيچ گاه به دام شبهات نمي افتند.

امام صادق (ع) مي فرمايد:

العالمُ بزمانهِ لا تَهجُمُ عَلَيه الَّلوابس [1] .

بر عالم به زمان خود، افكار آلوده و شبهات هجوم نخواهد آورد.

كـسـانـي كـه آشـنـايـي كـامـل به موقعيت ها و وضعيت هاي سياسي داشته باشند و شرايط پيچيده جامعه را از نظر تحولات سياسي كاملاً درك كنند دچار گمراهي نمي گردند.

امام خميني درباره قدرت تحليل و بينش صحيح مادران شهيد در دوران انقلاب مي فرمايد:

يـكـي از ايـن مـادرهـا در بـهشت زهرا ايستاده و صحبت كرده كه درخت آزادي محتاج به آبياري اسـت و خون پسر من يكي از چيزهايي است كه آبياري مي كند، ما يك چنين شيرزناني داريم. [2] .

مـادرهـايـي كـه چهار تا بچه داشتند، سه تا بچه هايشان رفته بود، باز مي گفتند كه اين هم اگر برود براي خداست. [3] .

فهم صحيح از مشكلات و سختي هاي انقلاب و پيامدهاي آن، مهم ترين ويژگي خواص ‍حق است تا هيچ گاه براي دستيابي به هدف هاي متعالي انقلاب اسلامي دچار ترديد نگردند.

يكي از مسؤولان در خاطرات خود مي گويد:

يكي دو ماه قبل از پيروزي انقلاب، يكي از دوستان به قم رفته بود. ايشان مي گفت: آن روزهـا، مـردم پـس از يـك اعـتـصاب طولاني، داشتند مغازه ها را كم كم باز مي كردند. ديدم پـيـرمردي مغازه خود را باز كرده و آنجا پر از هندوانه پوسيده است، چون مدتي در مغازه اش را مـثـل هـمـه بسته بود. من به قيافه، چهره و حالت كاملاً فقيرانه او نگاه كردم، در حـالي كـه او بـا خـراب شـدن هـنـدوانه ها، تمام سرمايه خود را از دست داده بود. به ذهنم رسيده بود كه به او كمك كنم و بعد ترسيدم كه پيشنهاد كمك توهين آميز باشد و تصميم گـرفـتم به بهانه خريد اين كمك را بكنم، لذا به مغازه رفتم و گفتم: قيمت هندوانه ها چند؟ يكي، دو هندوانه براي ما وزن كن!

پـيـرمـرد نـگاهي به من كرد و لبخندي زد و گفت: ما خميني را نمي فروشيم! نگاه كنيد، عزت نفس، اخلاق و خودآگاهي را ببينيد. [4] .


پاورقي

[1] کافي، ج 1، ص 27.

[2] نور، ج 2، ص 208.

[3] صحيفه امام، ج 6، ص 229.

[4] روزنامه اطلاعات، 26 / 6 / 79، ص 12.