بازگشت

زندگي، صحنه آزمون


فلسفه آزمايش، روشن ساختن صدق و توانايي و جوهره ناب و قابليّتهاي نهفته در انسانهاست. ادعـاي ايـمـان و حقجويي در صحنه عمل و در بوته آزمايش است كه حقّانيت و صدق خود را نشان مي دهد. از اين رو، انسانهاي والا، پيوسته براي موفقيّت در امتحان زندگي مي كوشند.

آزمـون نـيـز بـه وسـيـله سـخـتـيـهـا، شـهـادتـهـا، فـقـدان عـزيـزان، از كـف رفـتـن مال و جان و بستگان يا گذشتن از عزيزترين چيزها انجام مي گيرد.

قـرآن كـريم، هشدار مي دهد كه مردم گمان نكنند با گفتن اينكه (ايمان آورديم)، رها مي شوند، بـلكـه بـايـد آزمـوده شـونـد، هـمـچـون پـيـشـيـنـيان، تا راستگويان از دروغگويان بازشناخته شوند. [1] .

مـيـدان جـهاد، يكي از بهترين صحنه هاي آزمون ايمان و اخلاص و صدق انسانهاست. كربلا نيز از شـاخـص تـريـن مـيـدانـهـاي نبرد حق و باطل بود كه صادقان را به حضور و نثار جان مي طلبيد. بـسـيـاري از آزمـون كـربـلامـردود شدند. جمعي هم كه به حيات ابدي و فوز عظيم دست يافتند، شهداي كربلا بودند كه نقد جان را در بازار جانان به كف گرفته، با عروس شهادت هم آغوش شدند.

امام خميني (ره)مي فرمايد:

(كـارنـامـه نـورانـي شهادت و جانبازي عزيزان شما، گواه صادقي بر كسب بالاترين امتيازات و مـدارج تـحـصـيـلي مـعـنـوي آنـان اسـت كـه بـا مـُهر رضايت خدا امضا شده است و كارنامه شما در گـرو تـلاش و مـجـاهدت شماست. زندگي در دنياي امروز، زندگي در مدرسه اراده است و سعادت و شقاوت هر انساني به اراده همان انسان رقم مي خورد.) [2] .

ياران امام حسين (ع) كه شب عاشورا خود را ميان (ماندن) و (رفتن)مخيّر ديدند، با انتخاب ماندن و جـنـگـيـدن و شهيد شدن در ركاب امام حسين (ع)، بالاترين امتياز را در اين آزمون حياتي به دست آوردنـد. امـام نـيـز صـدق و وفـاي آنـان را ستود و به (بي همتا) بودن اصحاب خويش، همان شب شـهـادت داد. ولي آيا همه انسانها در لحظه انتخاب، مي توانند از آزمون روسفيد و موفق بيرون آيند؟ شيريني زندگي در انتخابهاي عالي و موفقيّت در اين آزمونهاست.


پاورقي

[1] عنکبوت، آيه 1 و2.

[2] صحيفه نور، ج 21، ص 25.