بازگشت

ثمرات ولايت فقيه


سخن از واژه ثمرات و آثار اعتقاد به ولايت، در عصر انقلاب شكوهمند اسلامي بسيار سخن دلنشين خواهد بود؛ زيرا در زماني كه اين جزوه نوشته مي شود ما از بركات اين عقيده بخوبي آشنا هستيم و ملت، احساس كردند جامعه ي بدون ولايت، اجتماع نابود شده است و او را اجتماع زنده نمي شود گفت، چنانچه اكنون در


جوامع دنيا ملاحظه مي شود. از اين رو فهرستي از اثرات اعتقاد به ولايت فقيه مطرح مي شود.

1. نفوذ معنوي در جامعه

نفوذ معنوي رهبري، از مقوله ي معنويتهاي مادي نيست كه مثل نفوذ معنوي كمونيست در جامعه باشد و پس از اندك فواصل از بين برود. بلكه نفوذ معنوي الهي و قدرت و قهر خدائي است كه مثل روح در كالبد جامعه دميده مي شود و به تمام قوي ايستادگي را به مردم ياد مي دهد. بي شك عرفان امام امت ره - صراحت لهجه ي او - شجاعت الهي او - و سازش ناپذيري او - از آن گذشتگي اش - صلابت و قاطعيت، و در يك كلمه، خلاصه عشق به خدايش و فاني شدنش در الله توانسته مردم را يكپارچه كند و از اهداف عاليه او قدمي به عقب نگيرد و همچون شهداء كربلا او را حمايت كنند.

بگونه اي نفوذ معنوي رهبري اسلام در مردم تأثير دارد كه مردم اطاعت از او را اطاعت از رسول خدا و پيروي از خدا مي دانند و از باب آيه ي شريفه ي و من يطع الرسول فقد اطاع الله هر كس رسول خدا را اطاعت كند از خداوند پيروي نموده. [1] از ولايت فقيه بدين عقيده اطاعت مي كنند و او را به عنوان محبت ائمه عليه السلام بر مردم مي دانند.

2. مدرنيزه كردن سياست كشور

سياست كشور هر لحظه دست خوش تمايلات شيطاني چه آگاهانه و چه نا آگاهانه سياسيون يك مملكت است. با وجود هياهوي تورم اقتصادي، بيان كردن ضعفهاي دولت تازه بكار گرفته ي اسلامي، ايجاد نقصهاي ضدانقلابي، القاء شبهات تخريب كننده، نه انتقاد سازنده، سعي در سردي مردم و آنان را از اهداف انقلاب باز مي دارد. ولي قدرت و نفوذ رهبري است كه مي تواند سياسيت را مدرنيزه كند و خط مشي يك بعدي بودن سياست كه نظام فكري اوست، براي كارگزاران و زيردستان ترسيم كند. كه امروزه بوضوح عيان است.


3. پاسداري از احكام اسلامي

ممكن است در اثر بعضي از فشارهاي نامربوط قانونگذاران نسبت به حكم اسلامي مسير انحرافي را طي كنند رهبري با اعمال ولايت، آن قانون ضد دين را لغو كرده و اسلام راستين را بجاي آن تدوين مي كند.

4. حل مسالمت آميز اختلافها

5. جلوگيري از بغارت بردن اموال دولتي و بيت المال

6. پاسداري از استقلال و آزادي

7. همدردي با جامعه و مردم

8. استوانه ي ملتهاي اسلامي

و قسمتهاي ديگري كه هر كدام بحثهاي مستقلي دارد و جداگانه بايد به آن پرداخته بشود.


پاورقي

[1] نساء /80.