بازگشت

شناخت واقعي دين


1- صاحبان مكتب و انديشمندان الهي و رسولان وحي تاكيد بسياري بر


واقع بيني و شناخت مسلمانان نسبت به دين مي كنند بطوري كه محور اساسي دين را بر پايه ي معرفت استوار مي دارند و براي مسلمانان جاهل و غافل از واقعيت هاي ديني ارزش قائل نيستند.

عن موسي بن جعفر عليه السلام - تنفقوا و الا انتم اعراب جهال [1] .

امام موسي عليه السلام كه فرمود: دين خدا را بشناسيد و از قوانين آن آگاه گرديد و گرنه همچون باديه نشينهاي نادان و بي فرهنگ خواهيد بود.

كساني كه از مقررات الهي غافل شده اند و عبادت را بر محور تكليف انجام مي دهند و از نظر فكري استضعاف به تمام معني دارند و بطوري كه نگاهشان به دين بر پايه تغافل است اگر از انقلاب حسين عليه السلام رشد فكري و فرهنگي خود تعليم بگيرند و اين گونه در جهل و ناداني فرو نروند استكبار نمي تواند اعتراض خويش را براحتي در جامعه مسلمين پياده كند. امروزه خسارت عظيمي كه ملتهاي مسلمان دچار آنند از فقر فرهنگ ديني است فلذا روي آن تاكيد بسيار شده است تا جائي كه قرآن مجيد عبادت خدا را بعد از محفوظ ماندن از خوف و ترس دشمن، عبادت واقعي مي داند.

من بعد خوفهم امنا يعبدونني [2] .

يعني مسلمانان واقعي كساني هستند كه پس از برقراري امنيت از ترس دشمنان، مرا به يگانگي بخوانند.

در واقع مسلماني كه در واقع احساس خطر در برابر اسلام كند بخواهد به نمازهاي مستحبي و روزه هاي مستحبي و أذكار بپردازد بدون اينكه خود را موظف به وظيفه اي بداند، او از حقيقت اسلام بهره اي نبرده است و پرده غفلت بر صفحه أفكار و ادراك او پوشيده شده است.


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 17، ص 208.

[2] نور /55.