بازگشت

ستيز با ستم و تجاوز


263. تاريخ الطبري - از امام حسين عليه السلام (از سخنانش با ياران حرّ بن يزيد) -: اي مردم! اگر تقوا بورزيد و حق را براي اهلش به رسميت بشناسيد، اين، خدا را بهتر خشنود مي كند. ما اهل بيت، به سرپرستي اين امر (حكومت) بر شما از اين مدّعيان كه حقّي ندارند و ميانِ شما با ستم و تجاوز، رفتار مي كنند، سزاوارتريم. اگر ما را خوش نداريد و حقّ ما را نمي شناسيد و نظرتان غير از آن چيزي است كه نوشته ها و فرستادگان شما به من رساندند، باز مي گردم.

264. تاريخ الطبري - به نقل از عقبة بن ابي عيزار -: امام حسين عليه السلام براي ياران خود و ياران حُر در بيضه، [1] خطبه خواند و پس از حمد و ثناي الهي فرمود: «اي مردم! پيامبر خدا فرمود: هر كس فرمان رواي ستمكاري را ببيند كه حرمت هاي الهي را حلال مي شِمُرَد و پيمان خدا را مي شكند و با سنّت پيامبر خدا مخالفت مي كند و ميان بندگان خدا با گناه و تجاوز عمل مي كند، ولي با عمل و گفتار، بر او نياشوبد، بر خداوند است كه او را به همان جايي درآورد كه آن ستمكار را مي بَرَد.هان! اينان به طاعت شيطان چسبيدند و طاعت خداي رحمان را وا نهادند و فساد را آشكار و حدود الهي را تعطيل كردند و اموال عمومي را براي خود برداشتند و حرام خدا را حلال و حلال او را حرام شمردند و من، سزاوارترين كسي هستم كه برآشوبد. نامه هايتان به من رسيد و فرستادگان شما بيعتتان را به من عرضه كردند كه مرا تسليم [دشمن] نمي كنيد و وا نمي نهيد. پس اگر بيعتتان را به پايان برسانيد، به راه هدايت رسيده ايد. من حسينم، پسر علي و فاطمه، دختر پيامبر خدا. خودم در كنار شمايم و خانواده ام با خانواده هاي شما هستند و در من، الگويي براي شما هست.

اگر چنين نكنيد و عهدتان را بشكنيد و بيعتم را از گردن خود برداريد - كه به جانم سوگند، اين از شما دور نيست كه آن را با پدر و مادر و پسرعمويم، مسلم، كرديد و فريب خورده كسي است كه فريب [حمايت] شما را بخورد -، پس به نصيب خود نرسيده ايد و آن را تباه نموده ايد و هر كس پيمان بشكند، به زيانِ خود شكسته است. به زودي خداوند، مرا از شما بي نياز مي كند. والسلام عليكم و رحمة اللَّه وبركاته!».


پاورقي

[1] بيضه، نام آب‏گاهي ميان واقصه و عذيب است که به چاه بني يربوع، متّصل است.