بازگشت

فضيلت پيروان اهل بيت


225. المحاسن - به نقل از زيد بن ارقم -: امام حسين عليه السلام فرمود: «از پيروان ما، جز صدّيق شهيد نيست».

گفتم: فدايت شوم! چگونه چنين مي شود، در حالي كه توده آنها در بسترهايشان مي ميرند؟

فرمود: «آيا در كتاب خدا در سوره حديد نخوانده اي: «و كساني كه به خدا و فرستادگانش ايمان آوردند، آنان، نزد خداوندگارشان صدّيقان و شهيدان هستند»»؟

گفتم: گويي تاكنون اين آيه از كتاب خدا را هرگز نخوانده ام.

فرمود: «اگر شهيدان، فقط كساني بودند كه تو مي گويي (كساني كه در جنگ شهيد مي شوند)، تعداد شهيدان، اندك بود».

226. تفسير فرات الكوفي - به نقل از ابوجاريه و اصبغ بن نُباته -: هنگامي كه مروان، امير مدينه بود، براي مردم خطبه خواند و به اميرمؤمنان، ناسزا گفت. پس امام

حسين عليه السلام خشمگينانه برخاست و بر مروان درآمد و به او فرمود: «اي پسر زنِ كبودْ چشم [1] و پسر زن شپش خوار! تو به علي ناسزا مي گويي؟!....

آيا از آنچه درباره تو و يارانت، و نيز آنچه [از قرآن] درباره علي عليه السلام است، باخبرت نكنم؟ خداوند - تبارك و تعالي - مي فرمايد: «كساني كه ايمان آوردند و كار شايسته كردند، به زودي خداوند رحمان، براي آنها [در دل ديگران] محبّتي مي نهد». اين، براي علي عليه السلام و پيروان اوست. «ما آن را به زبان تو آسان كرديم تا تنها پرهيزگاران را بدان بشارت دهي». پس پيامبرصلي الله عليه وآله آن را به علي بن ابي طالب عليه السلام بشارت داد».

227. الاُصول الستّة عشر - به نقل از ابوسعيد مدائني، از امام باقر، از امام زين العابدين، از امام حسين عليهم السلام -: مردي نزد پدرم [علي عليه السلام] آمد. پدرم برايش گفت: «روز قيامت، مردي از پيروان ما مي آيد كه تاجِ پيامبري بر سر دارد و هفتاد فرشته، پيشاپيش او به سوي بهشت، روان اند و به او گفته مي شود: بدون محاسبه، به بهشت درآي».

228. تاريخ دمشق - به نقل از علي بن محمّد بن صائغ، از پدرش، از امام حسين عليه السلام -: پدرم، از جدّش، از جبرئيل عليه السلام از پروردگار نقل مي كند كه: «زير پايه تخت عرش و بر برگي سبز از درخت خوش بوي آس (مورْد) نوشته شده است: خدايي جز اللَّه نيست. محمّد، پيامبر خداست. اي پيروان خاندان محمّد! هيچ يك از شما كه لا إله إلّا اللَّه گفته باشد، روز قيامت نمي آيد، جز آن كه خداوند، وارد بهشتش مي كند».

229. الخصال - به سندش، از امام حسين، از امام علي عليهما السلام -: پيامبر خدا فرمود: «اي علي! پيروان و يارانت را به ده ويژگي بشارت بده: نخست، حلال زاده بودن؛ دوم، نيكويي ايمانشان به خدا؛ سوم، محبّت خداي به ايشان؛ چهارم، گشادگيِ قبرهايشان؛ پنجم، [حركت] نوري در پيشاپيش آنها در صراط؛ ششم، بركَندن فقر از ميان چشم هايشان (چشم طمع ندارند) و ايجاد توانگري در دل هايشان؛ هفتم، دشمني خداي با دشمنانشان؛ هشتم، در امان بودن از خوره و پيسي و ديوانگي - اي علي - و نهمينِ آنها، زدودن گناهان و زشتي هاي آنهاست؛ و دهمين، آنان در بهشت با من اند و من، با آنهايم».


پاورقي

[1] در عرب، به زني که چشمش برگشته و سفيدي‏اش آشکار شده باشد، «زرقاء» مي‏گويند. در روايات، به عنوان نکوهش شخص به کار رفته است، نه آن به عيبي و يا صفتي ديگر اشاره داشته باشد؛ امّا زرقاء بنت موهب، مادر بزرگ مروان، زني بدکاره بود (الکامل: ج 4 ص 160).