بازگشت

برپا كننده عدالت


خصوصيت ديگر حاكم اسلامي آن است كه حقيقتاً به دنبال تحقق عدالت در جامعه باشد، بديهي است كساني كه خود وارسته از هواها و هوسها نباشند، قادر به تحقق اين هدف مهم در جامعه نخواهند بود. يكي از اشكالات امام حسين به خليفه دوم اين بود: «المخطي ء و المصيب عندك سواء»

سخنان حسين بن علي (ع) با خلفاي بعد از پيغمبر و محورهاي مخالفت او با آنان نشان مي دهد كه چه مسائلي از نظر آن حضرت داراي اهميت بوده كه از سنين نوجواني نسبت به آنها از خود حساسيت نشان مي داد.

«حق اهل بيت پيامبر در امر حكومت »، «نقض عدالت و رواج تبعيض در جامعه »،«نقض حقوق واقعي مردم و بدون رضايت قلبي بر آنان حكمراني كردن » از جمله محورهاي اعتراض حسين بن علي به خليفه دوم است .

در زمينه تبعيض و بي عدالتي ، حاكمان اموي گوي سبقت را از ديگران ربوده بودند. دستور العمل معروف معاويه به زياد بن ابيه كارگزار وي در كوفه مبني بر تحقير عجم ها و محروم كردن آنان از حقوق اجتماعي يك نمونه از خروار است .

از ديدگاه امام حسين (ع)، «اقامه قسط و عدالت » و «اجراي حق » از مهم ترين وظايف امام و رهبر جامعه است كه حضرت در نامه خود به كوفيان آن را يادآوري مي شود كه پيشتر نقل شد.