بازگشت

امر به معروف و نهي از منكر


بايد از ميان شما، جمعي به نيكي دعوت كنند و امر به معروف و نهي از منكر نمايند؛ اينان رستگارانند.

در بعد رفتار جمعي حسين (ع) برجسته ترين ستاره درخشان ، جنبه آمر و ناهي بودن ايشان است . كه اگر اين سنت حسنه در دوران غصب نااهلان به فراموشي سپرده نمي شد؛ چه بسا لازم نبود تا كربلايي آن گونه به پا شود.

و اگر مردم آن ديار به خوبي درس امر و نهي را از نينوا فرامي گرفتند؛ چه بسا نمي آمد روزي كه خاندان عصمت ، يكي پس از ديگري كشته و مسموم شوند.

و اما امر و نهي ، لياقتي دروني مي طلبد كه خود انسان به راحتي آن را مي فهمد.

هر چند كه امر به معروف و نهي از منكر، و لو از غير عامل به هدف ، خواسته شده ومطلوب است . اما شايد از اين رو باشد كه مداومت بر اين مطلب ، اهرمي خود جوش در دروني كردن ارزش ها و مفاهيم گران سنگ بندگي است .

اين فريضه الهي ، مراتبي در خور موقعيت هاي جامعه دارد كه شناخت آنها، دربرخي موارد، امري دشوار است .

در ديار حسين (ع) موجوداتي بودند دوپا، كه چونان انسان راه مي رفتند. اما تفكر درستي نداشتند. همانند ديو و دد ياوه گري مي كردند و همه چيز را از آن خود مي دانستند.كشتن اينها چيزي را عوض نمي كرد. اين اوهام ِ شوم ِ درندگان بود كه بايد عوض مي شد.پس تقدير بر اين شد تا برترين انسان ها به دست شقي ترين آنها، به قربانگاه رود؛ تازمين سرد مرده را با رنگ سرخ ، دوباره به جوش و خروش فراخواند.

حسين (ع) بالاترين درجه از امر و نهي را برگزيد و نموداري ابدي ، از پايمردي و آزادگي را به تصوير كشيد تا به آدميان فرا روي خود بفهماند كه : سكوت موج ، عدم او را درپي دارد.