بازگشت

طه حسين


حسين از ديگر نوگرايان اهل سنت و متفكر نابيناي مصري است . طه حسين دركتاب علي و فرزندانش براي ماجراي كربلا، سابقه تاريخي قائل مي شود. از نظر او فاجعه عاشورا تقابل صريحي بين خاندان پيامبر اكرم (ص) و اشرافيت قريش است كه اكنون به نام خلافت بني اميه توسط خلفاء بني اميه جانشين خلافت پيامبر و علي (ع) شده و درصدد، گرفتن انتقام كشته هاي خود در بدر بر آمده است

طه حسين ، صريحاً اين نظريه را رد مي كند كه امام حسين (ع) با قيام خود بر آن بوده كه زمام سياسي جامعه را به دست گيرد و يزيد مقابله نموده تا رفع تفرقه كند و در نهايت بين آنها جنگ رخ داده است ؛ زيرا اگر اين تصور باشد، لااقل يكي از پيشنهادهاي امام حسين (ع) كه بازگشت به حجاز بود، مي بايد پذيرفته شود و بدين گونه جنگ و تفرقه رخ ندهد.

از نظر او در فاجعه كربلا كه نظير آن در تاريخ اسلام و بلكه در تاريخ جهان وجود ندارد، نه تنها امام حسين (ع) و ياران او بي گناه كشته شدند، بلكه مقدسات مورد بي احترامي و تجاوز قرار گرفت .

يزيد با ارتكاب فاجعه عاشورا دل هاي شيعيان را پر از نفرت نمود و دل هاي اهل سنت و جماعت را هم مملو از كينه ساخت و خود نيز در حالي كه خيلي جوان بود، به وضعي ننگين هلاك شد. او به قدري جنايت و فجايع مرتكب شده بود كه نه تنها دين از اعمال زشت و پليد او متنفر است ، بلكه سياست و روش معروف عربي نيز از آن بيزار است .