بازگشت

آثار و بركات زيارت عاشورا


765 - سفارش امام صادق (ع)

امام صادق عليه السلام به صفوان مي فرمايند:

زيارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت كن، به درستي كه من چند چيز براي خواننده آن تضمين مي كنم:

1 - زيارتش قبول شود.

2 - سعي و كوشش او مشكور باشد.

3 - حاجات او هر چه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و نااميد از درگاه خدا برنگردد...

بعد فرمود: اي صفوان! هرگاه حاجتي براي تو به سوي خداوند متعال روي داد، پس به وسيله اين زيارت به سوي آن حضرت توجه كن از هرجا و مكاني كه هستي و اين دعا را بخوان و حاجتت را از پروردگار خود بخواه كه برآورده مي شود و خداوند وعده خود را خلاف نخواهد كرد.

آري، هر كس حاجت بزرگي داشته باشد حوايج و خواسته هايش با چهل روز خواندن زيارت عاشورا برآورده مي شود. تجربه گواه هر عارف و عامي است كه ما در اين جا نمونه هايي از حكايات را خواهيم آورد. [1] .

766 - سيره شيخ مرتضي انصاري (ره)

در شرح احوال مرحوم شيخ انصاري آورده اند كه؛از جمله عاداتش خواندن زيارت عاشورا بوده كه هر روز، دو بار صبح و عصر آن را مي خواند و بر آن بسيار مواظب مي نمود. بعد از وفاتش كسي او را در خواب ديد و از احوالش پرسش كرد؛در جواب سه مرتبه فرمود: عاشورا، عاشورا، عاشورا،.

767 - سيره ميرزاي قمي

اين مرد بزرگ، هرگز نماز شب و زيارت عاشورا و نماز جماعت را ترك نكرده، و هرگاه به مسجد نمي رفت، در منزل با زن و فرزند خود نماز جماعت مي خواند. بسيار با انصاف بود و با افراد مستمند مواسات مي ورزيد. و در اصلاح امور مسلمان ها، اهتمامي عجيب داشت. حاكم شهر خوانسار دستور داد مخصوص وي، يك مسجد جامع ساختند كه هميشه نماز جمعه و جماعتش در آن مسجد برپا مي شد.

768 - سيره شهيد قدوسي

شهيد آيت الله قدوسي (ره) به خاندان عصمت و طهارت عشق مي ورزيدن، به زيارت جامعه و عاشورا، و توسل به خاندان پيغمبر و شركت در جلسات روضه و سوگواري حضرت سيدالشهداء عليه السلام مقيد بود.

مرحوم قدوسي مي فرمود: علامه طباطبايي، به اين معنا تاكيد دارد و در ايام محرم و صفر، زيارت عاشورايش ترك نمي شود و به زيارت جامعه اهتمام دارد.

769 - دريافت علوم خاص

يكي از دوستان مرحوم قدوسي مي نويسد.

... ظاهرا ايشان نسبت به زيارت عاشورا مواظبت داشت. چون، موقعي كه دادستان كل بود، من در خواب ديدم كه بر اثر خواندن زيارت عاشورا، به ايشان علوم خاصي داده شده، وقتي به ايشان عرض كردم، متاثر شد و گفت: مدتي است توفيق پيدا نكرده ام. و اين براثر كثرت كارشان در دادستاني بود، و آن كارها را اولي مي دانست، از اين رو بود كه فرمود: مدتي است كه به خواندن زيارت عاشورا موفق نشده ام.

770 - سيره ميرزاي محلاتي

مرحوم ميرزاي محلاتي سي سال آخر عمرش، زيارت عاشورا را ترك نكرد و هر روز كه به سبب بيماري يا امري ديگر نمي توانست بخواند، نايب مي گرفت.

771 - رفع بيماري و بلا

شهيد دستغيب مي نويسد. از مرحوم آيه الله چ حاج شيخ عبدالكريم حايري نقل شده است: اوقاتي كه در سامراء مشغول تحصيل علوم ديني بودم، اهالي سامراء به بيماري وبا و طاعون مبتلا شدند و همه روزه عده اي مي مردند.

روزي در منزل استادم مرحوم سيد محمد فشاركي، عده اي از اهل علم جمع بودند، ناگاه مرحوم آقاي ميرزا محمد تقي شيرازي تشريف آوردند و صحبت از بيماري وبا شد كه همه در معرض خطر مرگ هستند.

مرحوم ميرزا فرمود: اگر من حكمي بكنم آيا لازم است انجام شود يا نه؟

همه اهل مجلس پاسخ دادند: بلي.

فرمود: من حكم مي كنم كه شيعيان ساكن سامراء از امروز تا ده روز، همه مشغول خواندن زيارت عاشورا شوند، و ثواب آن را به روح نرجس خاتون، والده ماجده حضرت حجه ابن الحسن عليه السلام هديه نمايند تا اين بلا از آنان دور شود. اهل مجلس اين حكم را به تمام شيعيان رساندند و همه مشغول خواندن زيارت عاشورا شدند.

از فرداي آن روز تلف شدن شيعه موقوف شد و همه روزه، تنها عده اي از سني ها مي مردند به طوري كه بر همه آشكار گرديد. برخي از سني ها از آشنايان شيعه خود پرسيدند؛سبب اين كه ديگر از شما كسي تلف نمي شود چيست؟ به آنها گفته بودند زيارت عاشورا. آنها هم مشغول شدند و بلا از آنها هم برطرف گرديد.

در منزل ميرزاي شيرازي در كربلا ايام عاشورا، روضه خواني بود و روز عاشورا به اتفاق طلاب و علما به حرم حضرت سيدالشهداء و حضرت اباالفضل مي رفتند و عزاداري مي نمودند. عادت ميرزا اين بود كه هر روز در غرفه خود، زيارت عاشورا مي خواند، سپس پايين مي آمدند و در مجلس عزا شركت مي كرد. يكي از بزرگان مي گويد: روزي خودم حاضر بودم كه پيش از وقت پايين آمدن، ناگاه ميرزا با حالت غير عادي و پريشان و نالان آمد و داخل مجلس شد و فرمود: امروز بايد از مصيبت عطش حضرت بخوانيد.

772 - مداومت به خواندن زيارت عاشورا

يكي از بزرگان مي فرمود: مرحوم آيه الله حاج آقا حسين خادمي و حاج شيخ عباس قمي و حاج شيخ عبدالجواد مداحيان روضه خوان امام حسين را در خواب ديدم كه در غرفه اي از غرفه هاي بهشت دور يكديگر جمع بودند. از آيه الله خادمي احوالپرسي كردم و گفتم:

با هم بودن شما، يك آيه الله و آقاي حاج شيخ عباس قمي يك محدث و حاج شيخ عبدالجواد روضه خوان امام حسين عليه السلام چه مناسبتي دارد كه با يكديگر يك جا قرار گرفته ايد؟

جواب دادند: ما همگي مداومت به زيارت عاشورا داشتيم و در مقدار خواندن زيارت عاشورا مثل هم بوديم.

773 - توسعه رزق و روزي

عالم جليل و زاهد مسلم حاج آقاي شيخ عبدالجواد حايري مازنداني فرمود:

روزي كسي آمد خدمت خلد مكان شيخ الطائفه زين العابدين مازندراني (ره) شكايت از تنگي معاش خود كرده، شيخ به او فرمود: برو حرم حضرت ابا عبدالله عليه السلام زيارت عاشورا بخوان رزق و روزي به تو خواهد رسيد اگر نرسيد بيا نزد من، من خواهم داد.

آن بنده خدا رفت. بعد از زماني آمد خدمت آقا،آقا فرمود: چه كار كردي؟ گفت: در حرم مشغول خواندن زيارت عاشورا بودم كه كسي آمد و وجهي به من داد و در توسعه قرار گرفتم.

774 - بهترين عمل براي سفر آخرت

مرحوم آيه الله سيد محمد حسين شيرازي نوه مرحوم آيه الله العظمي ميرزاي شيرازي بزرگ بعد از وارد شدن به ايران و مسدود شدن راه عراق در اثر جنگ جهاني دوم به اينجا آمد و براي خانواده اش كه در نجف بودند، فوق العاده ناراحت مي شود مراجعه مي كند به كسي كه ارتباط با ارواح برقرار مي كرده - نه به وسيله هيپنوتيزم... دو سوال مي كند مطابق با واقع جواب مي آيد، علاقمند مي شود، سوال سوم مي كند: بهترين عمل براي سفر آخرت چيست؟ بعد از موعظه ها چنين جواب مي آيد: بهترين عمل براي سفر آخرت زيارت عاشورا است. بدين جهت مرحوم آيه الله سيد محمد حسين شيرازي تا آخر عمر ملتزم و مداوم به زيارت عاشورا بود.

775 - رفع گرفتاري

يكي از علما و حجج اسلام و از ذريه رسول الله صلي الله عليه وآله در يادداشتهاي خود چنين فرموده بود: شبي از طريقي به من الهام شد كه مبلغ هزار تومان ببر درب مغازه يكي از بندگان خدا كه مرد محترمي از اهل اصفهان است و نخواسته اسمش گفته شود) صبح متحير بودم چه كنم، آيا آنچه فهميدم صحيح است يا نه و نمي توانستم چقدر پول دارم؟ وقتي مراجعه كردم ديدم موجودي من چهل پنج هزار تومان است، اول وقت رفتم درب مغازه آن آقا كه از محترمين شهر بود، ديدم دو نفر درب مغازه او ايستاده اند، به آن آقا گفتم: من با شما كاري دارم، مي خواهم باهم برويم جايي و برگرديم.

گفت: بسيار خوب.لذا من ايشان را بردم مسجدالنبي واقع در خيابان جي، آنجا عمله و بنا كار مي كردند، لب ايوان طرف قبله نشستم.

من به ايشان گفتم: من مامور هستم گرفتاري شما را اصلاح كنم، مشكلي داري بگو، هرچه اصرار كردم نگفت، بالاخره آن مبلغ را به ايشان دادم ولي نگفتم چقدر است. ايشان بي اختيار به گريه افتاد و گفت: من چهل و پنج هزار تومان قرض داشتم، چهل زيارت عاشورا نذر كردم بخوانم و امروز بعد از اذان آخر آن را خواندم و از آقا ابي عبدالله الحسين عليه السلام خواستم رفع گرفتايم شود كه بحمدالله گره باز گرديد.

776 - شفاي بيمار

يكي از فاميلهاي نزديك آقا سيد زين العابدين ابرقويي سخت دچار دل درد مي شود تا حدي كه خون از گلوي او بيرون مي آيد، دكترها مايوس شده و دستور حركت به تهران و عمل جراحي را خبر دادند، خبر را به آقا سيد زين العابدين رساندند و درخواست دعا و توسل نمودند، ايشان به فرزندان خود دستور دادند وضو بگيرند و در ميان آفتاب مشغول زيارت عاشورا بشوند، و شفاي او را بخواهند و خود ايشان هم مشغول مي شوند، پس از ساعتي ناگهان از اطاق خود بيرون آمده و گفتند: شفا حاصل شد، برخيز و مژده دهيد به مادرتان كه خداوند برادرت را شفا داد.

يكي از علماي اصفهان كه از ملازمين ايشان بودند گفتند:

آقاي سيد زين العابدين ختم زيارت عاشورا برداشته بودند براي كمالات نفساني و رسيدن به درجه يقين، بدين جهت آن حالات براي ايشان پيدا شده بود.

777 - تعليم زيارت عاشورا

علقمه بن محمد حضرت مي گويد: به امام باقر عليه السلام گفتم: به من دعايي تعليم بده كه با آن دعا در اين روز (عاشورا) هنگامي كه زيارت مي كنم او را (امام حسين (ع)) بخوانم. و دعايي تعليم بده كه با آن دعا، هنگامي كه او را از نزديك يا هنگامي كه از خانه ام و از راه دور (و به قصد زيارت بدان سو) اشاره مي كنم، بخوانم.

حضرت فرمود: اي علقه! پس از آن كه به آن حضرت با سلام اشاره كردي، دو ركعت نماز بخوان و پس از آن اين قول (متن زيارت) را مي خواني. پس ‍ هنگامي كه اين زيارت را خواندي در حقيقت او را به چيزي خواندي كه هر كس از ملايكه كه بخواهد او را زيارت كند به آن مي خواند. و خداوند براي تو هزار حسنه مي نويسد و از تو هزار هزار سيئه محو مي كند، تو را هزار هزار درجه بالا مي برد، جزو كساني مي باشي كه در ركاب حضرت به شهادت رسيدند، حتي در درجات آنها هم شريك مي شوي و براي تو ثواب هر پيامبر و رسولي و هر كس كه حسين عليه السلام را از زمان شهادتش تا به حال زيارت كرده، را مي نويسند.

مي گويي: اسلام عليك يا ابا عبدالله...

پس از نقل زيارت مي فرمايد: يا علقمه ان استطعت ان تزوره في كل يوم بهذه الزياره من دهرك فافعل. فلك ثواب جميع ذلك ان شاء الله: اي علقمه! اگر توانستي هر روز از عمرت آن حضرت را با اين زيارت، زيارت كني، اين كار را انجام بده، پس براي تو ثواب تمام اين زيارت است.


پاورقي

[1] معجزات و کرامات امام حسين عليه السلام، ص 388.