بازگشت

كجايند زوار حسين بن علي


خصائص الحسينيه، ص 285.

و تفصيل كيفيت آن چنين است كه اگر از براي زائر، آن ثمرات و فوائد حاصل شود، پس از دنيا بيرون رود، مانند روزي كه از مادر متولد شده است و يا اين كه رسيده باشد به اعلا عليين و كروبين. هنيئا له (گوارا باد بر او)، كه نعمتي از آن بالاتر نمي شود!

و اگر موانعي از گناه در او باشد كه به اين مراتب نرسد و با گناه از دنيا رود، پس اميد هست كه امور در وقت مرگ، يا اول برزخ، اصلاح شود به بركت زيارت آن جناب؛ و اگر از آن هم تأخير افتد به جهت بزرگي گناهانش، پس اميد است كه آن حضرت، به زيارت او آيد در ايام برزخ، به حسب استعداد و قابليتش؛ [1] و اگر از آن هم محروم شود، به جهت شدت موانع، پس چون محشر كبري شود و پيغمبر خدا با جبرئيل به تفتيش زوار آيند، اميد است كه او را به علامت مهر پيشاني شناخته، خلاصش نمايند. [2] .

و اگر اين قابليت هم رفته و آن علامت، از ظلمت ذنوب محو شده است، پس باز اميد نجات او[هست به طريقي ديگر ]. چون ندا رسد: كجايند شيعه ي آل محمد پس جماعتي برخيزند كه عدد ايشان را كسي نمي داند، مگر خدا باز ندا رسد كه: كجايند زوار حسين بن علي؟ پس جمعي برخيزند پس خطاب شود كه: بگيريد دست هر كس را كه بخواهيد و داخل بهشت نماييد. پس هر نفري دست هر كس را بخواهد، مي گيرد، حتي اين كه شخصي به او مي گويد كه: من


يك روز پيش پاي تو برخاستم به جهت تعظيم تو. پس دست او را مي گيرد و كسي مانع او نمي شود. [3] .

و اگر اين قابليت در او نباشد و قابل هم نباشد كه كسي دست او را بگيرد، پس باز اميد خلاص او هست به نداي ديگر، كه در حديثي از حضرت صادق عليه السلام وارد است كه چون روز قيامت شود، منادي ندا كند كه: كجايند زوار حسين بن علي؟ پس جماعت بسياري برخيزند كه عدد ايشان را كسي نداند، مگر خدا. پس خطاب به ايشان رسد كه: مقصود شما از زيارت قبر حسين عليه السلام چه بود؟ عرض كنند كه به جهت محبت رسول خدا و علي مرتضي و فاطمه ي زهرا و ترحم بر آن حضرت، كه همه زحمت به او رسيد. خطاب رسد كه: اينك، محمد و علي و فاطمه و حسن و حسين عليهم السلام حاضرند. پس به آنها ملحق شويد و داخل در زير علم رسول خدا شويد، كه در دست علي عليه السلام است. پس مي روند و در اطراف علم مي باشند. [4] .

مؤلف گويد كه: اي معشر (گروه) گناهكاران! اگر از زوار حسين عليه السلام هستيد و شما را آن قابليت نيست كه پيغمبر و جبرئيل بيايند و بازوي شما را بگيرند، يا شما دست كسي را بگيريد و بهشت بريد، پس اجابت كنيد اين ندا را و خود، برخيزيد و به اين علم، ملحق شويد، هر چند در صف آخر بياييد؛ و اگر اين قابليت هم در شما نباشد و از سنگيني گناهان، نتوانيد از جاي خود برخيزيد، پس باز نااميد نباشيد از آثار زيارت آن جناب، و منتظر خلاص باشيد در حالت ديگر كه در محشر واقع مي شود، كه در آن اميدواري بزرگ است.



پاورقي

[1] بحارالأنوار، ج 98، ص 16.

[2] بحارالأنوار، ج 45، ص 183 - 182؛ کامل الزيارات، ص 265 (باب 88).

[3] بحارالأنوار، ج 98، ص 27؛ کامل الزيارات، ص 166 (باب 68).

[4] بحارالأنوار، ج 98، ص 21؛ کامل الزيارات، ص 141 (باب 55).