بازگشت

جواب امام


هنگامي كه به اندازه يك خورجين نامه نزد امام (ع) گرد آمد، يك نامه براي آنها نوشته و به دست (هاني فرزند هاني سبيعي) و (سعيد ابن عبدالله حنفي) داد كه در آن آمده بود:

(از اظهار محبّت شما در زمينه درخواست از اينجانب جهت آمدن نزد شما، توسّط نامه هايتان مطّلع شدم، بدين وسيله برادر و پسر عمو و فرد مورد اعتماد خود از خانواده ام، (مسلم بن عقيل) را به نزد شما مي فرستم تا از واقعيّت امر شما آگاه شده و به من به وسيله نامه اطلاع دهد تا اگر وضعيّت شما آنچنان بود كه در نامه هايتان ذكر شده، و توسّط فرستادگان شما گفته مي شد، انشاءالله به سرعت به نزد شما خواهم آمد).

پس از آن مسلم بن عقيل (ع) را به همراهي (قيس بن مسهر صيداوي) و (عمارة بن عبدالله سلولي) و (عبدالرحمن بن عبدالله ازدي) به سوي آنان فرستاده و او را سفارش به تقوا و توجّه به آنچه كه مردم كوفه بر آن متّفق بودند فرمود و گفت كه اگر مردم كوفه را متّفق و هم عقيده و قابل اعتماد ديد، به سرعت برايش نامه بنويسد.

پس مسلم در نيمه ماه رمضان از طريق مدينه به طرف كوفه حركت كرد و روز پنجم شوّال وارد كوفه شده و در منزل (مختار بن ابي عبيد ثقفي) فرود آمد.

مردم جهت بيعت به سوي او روان شدند بطوري كه تعداد آنها به هيجده هزار نفر و بنا بر قولي بيست و پنج هزار و در حديث شعبي آمده است كه چهل هزار نفر رسيد.

مسلم (ع) نامه اي توسّط (عابس بن شبيب شاكري) براي امام (ع) ارسال داشت، و در آن او را از اتّحاد و اتّفاق مردم بر اطاعت وي و انتظار آنان جهت ورود امام مطّلع ساخت و در آن نوشت:

(فرستاده هرگروه به آنان دروغ نمي گويد، در حدود هيجده هزار نفر از مردم كوفه با من بيعت كردند، پس هنگامي كه نوشته ام به تو رسيد در آمدن به كوفه عجله كن).

اين جريان بيست و هفت روز قبل از كشته شدن مسلم اتّفاق افتاد همچنين به اين نامه، نوشته هاي مردم كوفه اضافه شد كه در آن آمده بود:

(اي فرزند رسول الله در آمدن به اينجا عجله كن، زيرا كه در كوفه صد هزار شمشير داري، پس تأخير روا مدار).

اين مسئله، گروهي را كه هوادار بني اميّه بودند ناراحت كرد كه از جمله آنان: (عمر بن سعد بن ابي وقّاص)، (عبدالله بن مسلم بن ربيعة الحضرمي) و (عمارة بن عقبة بن ابي معيط) بودند، اينان براي يزيد نامه اي نوشته و در آن او را از ورود مسلم بن عقيل و روي آوردن مردم كوفه به او مطّلع كردند و اضافه كردند كه (نعمان بن بشير) قدرت مقاومت در برابر آنان را ندارد.