بازگشت

بازگرداندن حقوق انسانها


ممكن است از واقعه كربلا در جهت حلّ مشكلات سياسي كه امروز گريبانگير امّت اسلامي شده استفاده نمود كه از آن جمله:

1- مشكل استبداد و ديكتاتوري سردمداران و سلاطين حاكم بر كشورهاي جهان سوم و نيز رسواييهاي طاغوتيان و حاكمان جور كه بندگان خدا را به بردگي، اموال و سرمايه ها را چپاول و دين خدا را به بازي گرفته اند زيرا مصالح شخصي جمله اي از حاكمان و برخي سرمايه داران مترف و عالمان سوء تنها به وجود اختلافات و تمايزات شديد اجتماعي و حاكم بودن روح بردگي در ميان مردم بستگي دارد و حضرت سيّدالشهداعليه السلام براي ريشه كن ساختن و محو همين معضلات اجتماعي به جهاد پرداختند، چنانكه حضرت فرمود: (إِنَّما خَرِجْتُ لِطَلَبِ الإِصْلاحِ فِي اُمَّةِ جَدِّي وَ شِيعَةِ أبِي عَلِي بنِ أبي طالِب، أُرِيدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهي عَنِ الْمُنْكَرِ...). [1] .

(عَلَي الإِسْلامِ السَّلامُ اِذا بُلِيَتِ الأُمَّةُ بِراعٍ مِثْل يَزِيد وَ لَقَد سَمِعْتُ جَدِّي رَسُول اللّه صلي الله عليه وآله وسلم يَقُولُ: الخَلافَةُ مُحَرَّمَةٌ عَلي آلِ أبي سفيان). [2] .

و فرمود: (إِنَّا أَهْلُ بَيْتِ النُّبُوَّةِ وَ مَعْدَنُ الرِّسالَةِ... وَ يَزيدُ رَجلٌ فاسقُ، شارِبُ الخمرِ، قاتِلُ النَّفْسِ المُحْتَرَمَةِ، مُعْلِنٌ بِالْفِسْقِ و مِثْلِي لايُبايِعُ مِثْلَهُ). [3] .

و فرمود: (أَلا وَ اِنَّ الدَّعِيَّ بنَ الدَّعيِّ قَدْ رَكَّزَ بَيْنَ اثْنَيْنِ، بَيْنَ السلَّةِ وَ الذلَّةِ وَ هَيْهاتَ مِنَّا الذِّلَّةِ، يَأْبي اللَّهُ لَنا ذَلِكَ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ حُجُورٌ طابَتْ وَ طَهُرَتْ وَ أُنُوفٌ حميَّة وَ نُفُوسٌ أَبِيَّةٌ مِنْ أَنْ نُؤْثِرَ طاعَةَ اللّئامِ عَلي مَصارِعِ الكِرامِ). [4] .

شايد انگيزه و علّت همه ستيزه جوييها و جنگ و مقابله طاغوتها در طول تاريخ با فكر، راه، شهر، حرم، زيارت، شعائر، مصيبت و گريه، عزاداري و ياد حضرت اباعبداللّه الحسين عليه السلام همين باشد.

2- طبيعت نژادپرستي نژادپرستي كه اكنون بر اغلب كشورهاي جهان حتّي در بين آنهايي كه خود را امّتي پيشرفته مي دانند حاكم است.

آري در دنياي امروز برتري نژادي، تمايزات در لغت، جغرافيا، ملّيت و قبيله از اصول و اجزاي لاينفك سياست به حساب مي آيد. [5] .

3- فرو نشاندن آتش فتنه ها و جنگها آشوبهاي موجود در كشورهاي اسلامي كه در طول پنجاه سال اخير استعمارگران آنها را شعله ور ساخته و اكنون كانون و مركز نزديك به هشتاد درصد از جنگها، كشمكشها و برخوردهاي نظامي جهان در كشورهاي اسلامي مي باشد.

4- تأسيس مراكز خدماتي مراكز خدماتي در جهت نجات انسانها از گرسنگي، فقر، بيماري و امثال آن كه حلّ اين مشكلها - تا حدّ زيادي - با توجّه بيشتر خطبا به مسئوليت خطير ديني و مذهبي خود و همّت مؤسّسين و هيأتهاي اداره كننده مساجد و حسينيّه ها به توزيع كتابهاي فرهنگي و توجيهي (كه به آگاه كردن امّت نسبت به مشكلات و راه حلهاي آن بپردازد) و از طريق حركت سازنده رسانه هاي ارتباط جمعي و ايفاي نقش خود ممكن مي باشد تا در مسير تطبيق سخن ذات الهي «يَرْفَعُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» [6] و در جهت تطبيق آيه شريفه: «إنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثي وَ جَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَ قَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إنَّ أكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أتْقَاكُمْ» [7] گام بردارند.

ضروري است كه دايره استفاده و بهره برداري از ماه محرّم و صفر و معنويات انبوه و فراوان آن را در راه خدمت به انسانيت و تحقّق صلح و آرامش در دنيا گسترش دهيم البتّه به سير كُند و استفاده محدود و اندك از اين رويداد مهم تاريخي كه نقطه عطفي در تاريخ بشريت است بسنده نكنيم، چنانكه بعضي از دست اندركاران مجالس اعمّ از خطيب و يا مسئولين هيأتها به بهره برداري كم اكتفا نموده اند.


پاورقي

[1] تنها براي طلب اصلاح و صلاح در امّت جدّم و شيعيان پدرم اميرالمؤمنين‏عليهم السلام خروج نمودم، مي‏خواهم به معروف امر و از منکر نهي کنم ناسخ التواريخ.

[2] زماني که امّت به فرمانروايي چون يزيد گرفتار آيد بايد دست از اسلام شست، از جدّم رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم شنيدم که فرمود: خلافت و رهبري امّت بر خاندان ابي‏سفيان حرام مي‏باشد» اين جمله از حضرت سيّدالشهداعليه السلام خطاب به مردان هنگام طلب از حضرت براي بيعت با يزيد فرمود، «نفس المهموم مرحوم محدّث قمي: صفحه 70».

[3] ما خاندان نبوّت و معدن رسالتيم... و يزيد فردي فاسق، شرابخوار، قاتل انسانهاي بي‏گناه و آشکارکننده فسق و فجور است و چون من با مثل او بيعت نمي‏کند و زماني که وليد والي مدينه از آن حضرت خواست تا با يزيد بيعت کند، اين سخن را فرمود. «مقتل خوارزمي».

[4] همانا زنازاده فرزند زنازاده ما را ميان دو راه مخيّر کرده: به شمشير کشته شويم يا که ذلّت را برگزينيم و هيهات که ما در راه ذلّت قدم نهيم که خدا و رسول او و مؤمنان و دامنهاي پاک و مطهّر و سرهاي غيور و پر شور و جانهاي سرافراز و با عزّت هرگز زبوني ما را که طاعت فرومايگان پست را بر نبردي مردانه ترجيح دهيم، نمي‏پسندند از خطبه حضرت امام حسين‏عليه السلام در روز دهم محرم. «نفس المهموم: صفحه 245».

[5] به کتاب «القوميات في خمسين سنة» به تأليف مؤلّف بزرگوار مراجعه شود.

[6] خداي متعال مقام و منزلت اهل ايمان و آنان که از دانش بهره‏اي برده‏اند «در دو جهان» رفعت مي‏بخشد، سوره مجادله: آيه 11.

[7] ما شما را از يک مرد و زن آفريديم ‏و آنگاه شما را گروهها و قبايل مختلف گردانيديم تا يکديگر را بشناسيد و بدانيد که برترين شما نزد خدا با تقواترين شماست، سوره حجرات: آيه 13.