بازگشت

امت واحده


بايد امّت واحدي كه خداي متعال در آيه شريفه به آن اشاره فرموده: «وَ إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً واحِدَةً» [1] و پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله وسلم آن را پايه ريزي و تحقّق بخشيدند در جامعه كنوني اسلامي تحقّق يابد. آيا امروز امّت اسلامي يك امّت واحد است يا آنگونه كه مي بينيم به دهها امّت بيگانه از هم تقسيم شده است؟!

سؤال: مقصود از «امّت واحده» چيست؟

جواب: «امّت واحده» به اين معني است كه بايد تمام مرزهاي جغرافيايي از ميان كشورهاي اسلامي برداشته شود و يك حكومت و دولت عظيم و گسترده اسلامي تشكيل شود.

سؤال: آيا تشكيل چنين حكومت گسترده و بزرگي با توجّه به شرايط امروز دنيا ممكن است؟

جواب: بهترين شاهد بر امكان تحقّق اين امر دو كشور «هند» و «چين» مي باشند كه تا حدود نيم قرن قبل، دهها و بلكه صدها حكومت خود مختار بودند، امّا با همه اختلافات در دين، عقيده، لغت، آداب و رسوم به همّت مردمشان مرزها و حدود بي مفهوم و غيرواقعي را از ميان برداشتند به طوري كه امروز به صورت دو حكومت بسيار وسيع و پرجمعيّت درآمده اند، كه بر اساس آخرين آمارهاي منتشره، كشور هند يك دولت مستقل با جمعيّتي حدود هزار ميليون و كشور چين يك دولت مستقل با جمعيّتي حدود هزار و سيصد ميليون مي باشد و اكنون نيز زمزمه هاي لزوم اتّحاد اروپا و برچيدن مرزهاي جغرافيايي از ميان همه كشورهاي اروپايي و حركت به سوي اروپاي متّحد شنيده مي شود.

چگونه ديگران با همه اختلافات موجود ميان خود در دين و مبادي و عقايد و آداب و رسوم و قبايل متّحد شدند و يا اروپائيان به اين نتيجه رسيدند كه مرزها و تشتّتها و قوانين ساختگي كه به پاره پاره شدن ملّتها انجاميده نه تنها بي ثمر بوده، بلكه مانع بسياري از تقدّمها و پيشرفتها است امّا امّتي كه دين و آيين و كتاب و پيامبرش يكي است و قرنها يك امّت بوده نمي تواند متّحد و يكپارچه باشد؟!

و حال آنكه خداوند متعال وعده فرموده است: «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ». [2] .

همچنين پروردگار متعال فرموده است: «إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ». [3] .

البته وعده خداي متعال حق و صادق است، چنانكه فرموده: «وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ قِيلاً» [4] .

و مي فرمايد: «وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثاً». [5] .


پاورقي

[1] اين امّت شما (امّت اسلامي) تنها يک امّت است، سوره مؤمنون: آيه 52.

[2] اگر خدا را ياري کنيد، خدا شما را نصرت داده و گام‏هايتان را استوار مي‏سازد، سوره محمّد صلي الله عليه وآله وسلم: آيه 7.

[3] اگر خداوند شما را ياري کند کسي بر شما پيروز نخواهد شد، سوره آل عمران: آيه 160.

[4] چه کسي از خداوند راستگوتر است؟، سوره نساء: آيه 122.

[5] چه کسي از خداوند صادق‏تر است؟!، سوره نساء: آيه 87.