بازگشت

نتيجه


اگر چه قيام سالار شهيدان حسين بن علي (ع) به زعم عده اي پيروزمندانه نبود،اما گذشت زمان نشان داد كه قيام كربلا يكي از مؤثرترين و ماندگارترين حوادث ، در طول تاريخ است .

راز ماندگاري كربلا را بايد در انگيزه ها و عناصر تشكيل دهنده اين نهضت ، چون قيام لله، احياي سنت هاي حسنه ، اصلاح طلبي ، عدالت جويي ، آزادي خواهي ، ظلم ستيزي و امر به معروف و نهي از منكر و عزت جويي جستجو كرد. اينها انگيزه هايي زودگذر و فصلي و سطحي نيستند كه با مرور زمان كهنه شوند و از اعتبار آنها كم شود. اين انگيزه ها و اهداف جايگاه و پايگاه والايي از منظر ديني ، عقلاني و عرفاني دارند و با فطرت انسان عجين هستند. عزت طلبي يكي از بارزترين انگيزه هاي سيدالشهداء است .نامه ها و سخنراني ها و رجزهاي امام حسين (ع) و ساير شهيدان كربلا مملو از عزت گرايي است . اگر چه عزت و خواري همگان در يد قدرت الهي است و در صورت اراده اوتحقق مي يابد، اما اين موضوع به معني نفي حاكميت و اختيار مردم نيست ؛ چرا كه «ان الله لا يغير ما بقوم حتي يغيروا ما بانفسهم » خداوند سرنوشت هيچ قومي را تغيير نمي دهد؛مگر آن كه خودشان خواهان تغيير آن باشند. اگر ملتي خواهان عزت سياسي ، اقتصادي ،فرهنگي و ديني است بايد اين آمادگي دروني را در خود بوجود آورد.

يكي از صفات ثبوتيه خداوند، عزيز است ، چرا كه عزت واقعي از آن اوست . انسان چون خليفه خداست ، به تأسي از خداوند بايد عزيز باشد. او نبايد خود را براي آرزوهاي پست ذليل كند. در سطح فردي عزت طلبي مايه كرامت و عزت نفس است و در سطح جمعي موجب عزت اجتماعي و در سطح جهاني ، موجبات عزت بين المللي يك ملت را فراهم مي سازد.

عزت حسيني ريشه در عزت نبوي و علوي دارد و انقلاب اسلامي و دفاع مقدس ملت ايران نيز ريشه در عزت نبوي و علوي و حسيني دارد. الهام از عزت جويي حسين بن علي ، موجب شده است انقلاب اسلامي ايران در چشم مظلومان جهان عزيز باشد و با سردمداران نظام سلطه سازش نكند.