بازگشت

دفاع از رهبر و حجت


در هر عصر و زماني مسلمانان وظيفه دارند از امام زمان و رهبر عصر خود حمايت كنند و حفظ شئونات و حراست از جان او را بر جميع شئونات خويش مقدم دارند، زيرا حفظ اسلام بر هر مسلماني واجب است و حفظ اسلام و قرآن توقف بر دفاع و حمايت از امام و حجت زمان دارد.

شهداي سرفراز كربلا با نثار خون پاكشان پيام دفاع از رهبر و حجت زمان را به جهانيان ابلاغ كردند. خداوند در قرآن مجيد در آيات متعددي اين نكته را تذكّر داده و درباره او توصيه و تأكيد فرموده است .

«در روز قيامت كافران صورت هايشان همگي بگريد و فرياد پشيماني سر دهند و گويند اي كاش ما در دنيا اطاعت مي كرديم از خدا و پيامبر او و امروز دچار عذاب و عقوبت نبوديم .»

حضرت علي (ع) نيز فرمود:

«خوشبختي دنيا و آخرت در سه چيز است : اطاعت و امتثال اوامر خدا و پيامبر او،اطاعت از دستورات علما و مجتهدين ، محبت در حق بندگان خدا.»

بنابراين دفاع از رهبر و حجت زمان يكي از واجبات و وظايف هر انسان مسلماني است و اين درس را شهداي كربلا به تمامي انسان ها دادند.

محبت و عشق به خدا بالاتري عبادات است . براي مؤمنين هيچ لذتي بالاتر از عشق و محبت به خدا نيست . حب به خدا يعني برداشتن پرده حجاب از قلب ، به طوري كه هر چه در جهان مي بيند، خدا را در آن مشاهده مي كند، بلكه با چشم قلب نيز به ماوراي اين جهان مي نگرد؛ چنان چه خداوند مي فرمايد:

«مؤمنان كساني هستند كه هنگام به ياد خدا بودن ، دل هايشان مي تپد و وقتي آيات قرآن را مي شنوند ايمانشان زياد مي گردد و بر خداي خود توكّل مي كنند.»

به راستي غير از اين است كه عاشوراييان مي خواستند با انقلاب عظيم خود پيام عشق به خدا را به جهانيان بنمايانند.

امام باقر (ع) فرمود: بهشت به سختي ها و شكيبايي ها پيچيده شده ، پس كسي كه بر سختي ها صبر كند، داخل بهشت خواهد شد و جهنم پيچيده شده به لذت ها و شهوات .»

گذري كوتاه به فراز و نشيب انقلاب ِ نيم روزه عاشورا تدريس معلمان عشق كربلاي حسين (ع) را كه پيام استقامت را به جهانيان نماياندند به ما مي آموزد.

مطالعه در زندگي سراسر افتخار زينب (ص) درس هايي را به ما و همه جوامع بشري مي آموزد؛ كه از جمله درس استقامت .

آري بانوي كربلا در مدّت عمر خود مصائب فوق العاده و طاقت فرسايي را كه تحمل آنها براي افرادعادي غير ممكن است را تحمّل كرد.

آن حضرت نه تنها خود را در انبوه مصائب نباخت و مانند كوهي در مقابل سيل خروشان غم و غصّه ها مقاومت فرمود، بلكه امام زمان خود را نيز تسلاّ داد و حقيقتاً به ياري خدا جان آن حضرت را حفظ نمود.

چه زيبا بود آن لحظه كه در قتل گاه برادر بي سر خود را در آغوش كشيد و ناله زد:ياجدا! يا محمّد!! اين حسين (ع) تواست كه با اعضاي پاره در خون خويش آغشته شده است .

آن هنگام كه استقامت را به الگو نشست و در جواب يزيد كه گفته بود، كربلا را چگونه ديدي ، فرمود: جز زيبايي چيزي نبود كه من ببينم .

آري عاشورا را مي توان در چند پيام خلاصه كرد: فداكاري ، ايثار، استقبال از مرگ ،امر به معروف و نهي از منكر، نماز، وفاداري ، رضايت به امر خدا، دفاع از دين خدا، دفاع از حجت زمان ، عشق به خدا و استقامت .

اين است پيام خون هاي عاشوراييان كه ما حسين زمان خود را ياري كرديم ، شماهم حسين زمان خود را ياري كنيد. آيا حسين زمان ما را ياوري هست ؟