بازگشت

مقدمه


شخصيت واقعي و راستين هر انساني ، در سايه كمالات معنوي و در پرتو صفات عالي او شكل مي گيرد. شناسايي هر شخصيتي بدون در نظر گرفتن صفات عالي او، هرگز ميسر نمي شود، و لذا هر شخصيتي كه بيشترين كمالات روحي و عالي ترين صفات را دارد، جلوه انساني او پرفروغ تر خواهد بود.

يكي از صفات برجسته كه در شكل گيري شخصيت انسان ها، نقش اساسي دارد،عزّت و عزت مندي است .

«بزرگ شخصيتي » كه مظهر اين صفت عالي است ، «حسين بن علي بن ابي طالب (ع)» است .

و به قول علائلي : «حسين ، شخصي است كه چون از هر سوي كوه وجودش ، فراز شوي به ستيغ بزرگي رسي ، تا آن جا كه او را مركز برخورد بزرگواري ها با يكديگر و مجمع يكتايي ها مي يابي ، زيرا بي گمان هر كس از سرچشمه عظمت نبوي و عظمت مردانگي علوي ، و عظمت فضيلت فاطمي فراجوشيد، نمونه بي همتاي عظمت و عزّت انسان خواهد شد و از آيات بيّنات به شمار خواهد رفت . ياد او ياد يك شخص نيست ، يادانسانيت جاويدان است .»

آري ، از هر نظر و از هر سو بدو نظر كني ، او را در قله عزّت و شرف انسانيت و مدار عزت ها و سربلندي ها خواهي ديد.

چرا كه نباشد؟ در حالي كه در بيت العزّه به دنيا چشم گشوده و در دامن خاندان عصمت و طهارت ، عزّت و كرامت ، پرورش يافته است ؛ لذا او آيت شخصيت هاي عزت مند و عزيز است ؛ نماد ژرف عزّت و انسانيت ، پيشواي عزّت و افتخار بشريت و مظهر اعلاي عزّت راستين و افتخار كامل ، حسين بن علي (ع) است . همو كه رشته هاي عزّت و شرف را آن چنان كه بايد تنيد و سرود عزت مندي و سربلندي را، چنان كه شايد، سرود.

ـ بر حسين (ع) و دودمان (ع) عزت مدارش ، بر حسين و ياران عزيزش از صدر تا روز موعود درود.

اين گفتار، حكايتي است تحليل وار، از سيماي عزت ، جلال و جمال خداي عزّوجل (سيماي عزّت حسيني (ع)) كه با استفاده از آيات شريفه ، روايات معصومان (ع)، سخنان گهربار آن حضرت و با توجه به واقعه كربلا، به رشته تحرير در آمده است .



خوش مي دهد نشان جلال و جمال يار

خوش مي كند حكايت عزّ و وقار دوست



به اميد آن كه توانسته باشد، نَمي از يم بي كران عزّت حسيني را بر كام تشنگان سربلندي برساند، از خداوند متعال ، سربلندي مروجان فرهنگ عزّت حسيني را خواستارم .ان شاءالله