بازگشت

برتر از ديدار امام حاضر


از آثار ديگر زيارت آن حضرت اين است كه، زيارت او برتر و پرفضيلت تر از پاداش زيارت امام حاضر است؛ مثلا اگر حضرت صادق عليه السلام حيّ و حاضر باشد و شما به حضور او شرفياب گردي و با او گفتگو نمايي، اين سعادت بزرگي است.اما زيارت حسين عليه السلام بالاتر از اين است.

مردي از شيعيان آورده است كه به امام صادق عليه السلام گفت: «هنگامي كه حسين عليه السلام را زيارت كردم، شوق ديدار شما نيز در انديشه ام پديدار شد و مرا وادار كرد تا رنج اين سفر طولاني را براي ديدار شما، به جان بخرم.»

امام صادق عليه السلام فرمود: «به وعده هاي پروردگارت، يقين داشته باش.تو از سراي بزرگ مردي كه حق پرشكوه تري از من بر شما دارد، آمده اي.»

پرسيدم: «چه حق بزرگتري از وجود گرامي شما، بر من دارد؟»

فرمود: «حق او اين است كه وقتي بر او وارد شدي، خداي را در حرم او بخواني و خواسته هايت را به بارگاه او ببري.» [1] .

امام باقر عليه السلام به ديدار زائران حسين عليه السلام مي شتافت.

مردي به نام حمران مي گويد قبر حسين عليه السلام را زيارت كردم وقتي بازگشتم، امام باقر عليه السلام با جمعي از نوادگان علي عليه السلام به ديدار من آمد و به من فرمود: «حمران! بشارتت باد! هر كسي قبر شهيدان خاندان پيامبر را با نيتي صاف و پاك، زيارت كند از گناهانش پاك مي گردد، درست بسان روز تولدش.» [2] .

و از شگفتي هاي آثار زيارت آن حضرت اين است كه، لحظات بارش رحمت خدا بر زائران حسين عليه السلام نيز جالب و دايره اش وسيع تر است.

در روايتي پس از ذكر لحظات نزول باران رحمت خدا در هر روز، آمده است كه: «خداوند رحمت خويش را همواره بر زائران حسين عليه السلام و خاندان آنها، و كساني كه مورد شفاعت او قرار گيرند فرومي فرستد؛ گرچه گناهكار و درخور آتش باشند.» [3] .

و از لطيف ترين فضايل زيارت آن حضرت اين است كه: زائران آن حضرت چهل سال پيش از اهل بهشت، وارد آن مي گردند [4] و هر پديده اي از زائر آن حضرت تبرك


مي جويد و از زائر آن حضرت به خاطر ديدن قبر شريف او انتظار نظر خير دارد.» [5] .

و از شگفتي هاي فضايل زيارت او كه از بسياري روايات دريافت مي گردد، اين است كه همه ي فضايل آن براي مردم بيان نشده است.در روايت است كه: «اگر مردم مي دانستند در زيارت آن حضرت چه پاداش شكوهمندي است، از شور و شوق كوي او، جان مي باختند و بارها نفس هايشان در عشق كوي دوست، بند مي آمد.» [6] .

و در روايت ديگري است كه: «اگر مردم فضيلت هاي زيارت او را مي دانستند از دورترين نقاط گيتي، به هر صورت ممكن به زيارتش مي شتافتند.»


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 101، ص 46.

[2] بحارالانوار، ج 101، ص 20.

[3] بحارالانوار، ج 101، ص 27.

[4] بحارالانوار، ج 101، ص 26.

[5] بحارالانوار، ج 101، ص 73 و 74.

[6] بحارالانوار، ج 101، ص 18.