بازگشت

قدرت يقين و نور ايمان


از اميرالمؤمنين علي عليه السلام روايتي است مشهور كه مي فرمايد: «اگر پرده ها كنار زده شود، بر يقين مطلقم به خداوند پاك و منزه، هرگز چيزي افزوده نخواهد شد... خواه چيزي را به اثبات رساند يا نفي كند. اين درست عين واقع است، و تصويري از اعتقاد راسخ و گواه صادق آن، افعال او پيش از گفتارش در حركت مي باشد. سراسر زندگيش خوف از خدا، و وقوف بر طاعت از يكتاي بي همتا است... و چه عجب از اين يقيني مي توان داشت كه حجابي در وراي آن وجود ندارد؟!»

آيا ايمان به حق، آن يقيني نيست كه شك و ترديد در آن راه ندارد، درست مانند كسي كه ديده و شنيده؟ در غير اين صورت، ايمان، راستين نخواهد بود امام علي عليه السلام مي فرمايد: ايمان راستين و صادق را بنده اي دارد كه به آن چه در دست و قدرت خداست، بيشتر اطمينان پيدا كند تا آن چه در دست و قدرت خودش مي باشد. و باز مي فرمايد: خدا را به گونه اي عبادت كنيد كه گويا او را مي بينيد، و نيز مي بينيد كه مؤمنان در بهشتند، و در نعمت و رفاهند، و گروهي از كافران در آتش و معذبند.

درستي اين صداقت و يقين را ياران حسين عليه السلام لمس كردند، آنها به فوز و پيروزي از جانب خدا مطمئن بودند، و نعمت و فضلش را بشارت


مي دادند. و هرگز اثري از حزن و اندوه و ترس از كشته شدن در قلوبشان احساس نمي شد.

از امام صادق عليه السلام پرسيدند كه: ياران حسين چگونه به سمت مرگ شتافتند؟ ايشان فرمودند:

پرده ها كنار رفت، و آنها با نور ايمان و قدرت يقين، مراتب و منازل و مقامات خود را در بهشت مشاهده كردند.

برير بن خضير همداني شب دهم محرم يعني شب عاشورا مي گويد: به من بشارت دادند كه ما چه چيزهايي را ملاقات خواهيم كرد... به خدا سوگند كه بين ما و بهشت فاصله اي جز مخالفت و ناسازگاري آنها و نمود آن جز در شمشيرهايشان نيست، دوست داشتم كه آنها با ما بيشتر از يك ساعت مخالفت و مبارزه نكنند (يعني هر چه زودتر ما را به شهادت رسانند)...

حر در ابتدا با حسين عليه السلام و حركت او مخالف بود، اما پس از تلاشي آگاهانه به سوي او آمد، و مجذوب محبوبش گرديد، و گفت: به خدا سوگند من خود را بين بهشت و خدا مخير مي دانم، پس به خدا سوگند اگر قطعه قطعه و يا سوزانده شوم، چيزي جز آن را انتخاب نخواهم كرد. آنگاه خود و پسرش بكير بن حسين عليه السلام پيوستند، و هر دو تا مرگ از او دفاع كردند تا به شهادت رسيدند.

اين از ميان رفتن حجاب، مانع علم و وحي و آگاهي از ملكوت اعلي نيست، فقط ايمان اصيل و ريشه دار و يقيني كامل مي خواهد كه در حوزه ي آن ترديدي راه نداشته باشد.

سؤالات

1- ياران پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم و ياران امام حسين عليه السلام را مقايسه كنيد.

2- ويژگيهاي شهيد را بيان كرده و حديثي از امام صادق عليه السلام در رابطه با خلوص نيت ذكر كنيد.

3- روايتي از حضرت علي عليه السلام در مورد نور ايمان و يقين نوشته و در اين مورد توضيح دهيد.