بازگشت

جنبشهاي اصلاح طلبانه عليه بيداد و ستم


بيشتر حركتهاي اصلاح طلبانه و قيام و اقدامهاي اسلامي كه در طول تاريخ از سوي مسلمانان صورت گرفت، ملهم از قيام خونين حسيني و نهضت بي نظير عاشوراست. بارزترين و نزديكترين انقلاب نشأت گرفته از عاشوراي حسيني، «انقلاب اسلامي ايران» به زعامت و رهبري فرزند شايسته و فرزانه ي حسين عليه السلام، حضرت امام خميني (رضوان الله تعالي عليه) است. دراين جا، به سخناني از بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران اشاره مي كنيم:

«ماه محرم براي مذهب تشيع ماهي است كه پيروزي در متن فداكاري و خون به دست آمده است. در صدر اسلام پس از رحلت پيغمبر خاتم صلي الله عليه و اله و سلم


پايه گذار عدالت و آزادي، مي رفت كه با كجرويهاي بني اميه، اسلام در حلق ستمكاران فرو رود، و عدالت در زير پاي تبهكاران نابود شود، كه سيدالشهداء عليه السلام نهضت عاشورا را به پا كرد و با فداكاي خود و عزيزانش اسلام و عدالت را نجات داد... در عصر ما مي رفت كه با كج رويهاي سلسله ي پهلوي حلقوم گشاد آنان و دار و دسته ي اربابان آن، اسلام و مصالح آن را ببلعد، و عدالت و استقلال و آزادي را در زير چكمه هاي ديكتاتوري و پرده ريا و تزوير به نابودي بكشد، كه نهضت ملت بزرگ ايران كه در دوازدهم محرم 83 (پانزدهم خرداد 42) به شكوفايي گراييد... و فداكاري ملت، مبدأ عظيمي در تاريخ ايران گرديد».

فزونتر آن كه ياران وفادار امام راحل و نيز جانشين شايسته ي جايگاه ولايت دورانساز، مقام معظم رهبري؛ حضرت آيت الله خامنه اي انساني كه چون تمام انقلابيون، طعم تلخ استبداد، و خفقان زندان و تبعيد و چماق و شكنجه را چشيده در تأسي از مقام شامخ قيادت امت، ياد گرانسنگ عاشورا را همواره گرامي داشته، و با همان جوشش و بالندگي «امام واره» در تحقق مفاهيم والاي نهضت عاشورا و قيام حسيني مي خروشد و همه ي انسانهاي آگاه و آزاد از قيود را به ژرف انديشي در آموزه هاي عبرت برانگيز و درس آموز عاشورا فرا مي خواند.

وظيفه ي همه ي درد آشنايان و دلسوزان جامعه ي اسلامي بخصوص پيروان مكتب انسان ساز حسيني و رهروان راه عاشورايي «خميني» را بايد در شناخت درست عاشورا و فلسفه ي قيام سيد شهيدان حضرت حسين بن علي عليه السلام و ارجگذاري به آن دانست، بويژه در عصر كنوني كه نداي توحيدي اسلام عزيز با الهام از انقلاب مقدس اسلامي ملت بزرگوار ايران در سرتاسر جهان طنين افكن شده و پرچم يكتا پرستي به همه جا در اهتزاز است.

در راستاي تحقق پيوند مقدس و ناگسستني قرآن و اهل بيت و بهره گيري از جلوه هاي زيباي قيام شكوهمند عاشورا وتقدير از فداكاريهاي سترگ امام شهيدان، بيناد قران از نخستين روزهاي شكوفايي نهال توانمند انقلاب


اسلامي بر اين باور بوده است تا معارف قرآني و ارزشهاي الهي را پاس دارد و در فرايند ارايه انديشه هاي اسلامي گامي فرا پيش نهد. همسو با اهداف ياد شده از ميان دهها كتاب عاشورايي، كتاب ارزشمند و پرمحتواي مرحوم شيخ محمد جواد مغنيه؛«الحسين و القرآن» را برگزيد و به ترجمه ي آن اقدام نمود. در تحقق روند چنين حركتي، برادر گرانقدر و دوست قرآن پژوه و اهل قلم جناب آقاي محمد رسول دريايي نيز قبول زحمت نموده كتاب را از عربي به فارسي ترجمه و با مختصر توضيحات و اضافات مورد نياز، با نثري شيوا و بياني رسا، به شيفتگان راه قرآن و عترت تقديم نمودند اين كتاب در سال 1360 با طرحي زيبا چاپ و نشر گرديد كه مورد استقبال بسياري از علاقمندان به معارف قرآن و اهل بيت عليهم السلام قرار گرفت و اكنون پس از بيست سال بار ديگر با ويرايش و حروفچيني و صفحه آرايي جديد اقدام به چاپ و نشر گرديد اميد است اين خدمت ناچيز فرهنگي مورد خشنودي خداوند و حضرت ولي عصر (عج) واقع گردد و مؤلف و مترجم و ناشر را مأجور فرمايد.

اينك؛ اين كتاب مقارن با سالي كه دو عاشوراي حسيني ياد حسين عليه السلام را در خاطره ها دو چندان مي سازد؛ يعني سالي كه با نام و ياد او آغاز مي گردد حضورتان تقديم مي شود.

سلام بر او كه آغاز سال به نام او و پايانش به ياد او شكوفا مي شود و نهال تنومندش نهضت هاي رهايي بخش را نويد مي دهد. چه زيبا و منطقي است كه در سال حسين عليه السلام شيوه ايي حسيني را پي گيريم. سالي كه بهار طبيعت با بهار ياد حسين عليه السلام جلوه ايي ويژه مي يابد. بياييم در بهار حسين عليه السلام، دلهايمان را با نام و ياد زنده كننده ي دلها طراوات بخشيم.

سيد مهدي حسيني زاده