بازگشت

و اينك كيفر تاريك انديشان


مختار پيش از پيروزي به مردم وعده داده بود كه براساس قرآن و سنت پيامبر و راه و رسم عادلانه ي اميرمؤمنان جامعه را اداره كند.

بيت المال عراق را در راه پيشرفت جامعه و آباداني سرزمين و رفاه و آسايش مردم هزينه نمايد و كشندگان سالار شهيدان و ياران فداكارش را، كه در حكومت «ابن زبير» آزاد مي گشتند، و برخي نيز به دستگاههاي دولتي جذب شده بودند، به كيفر جنايت شان برساند.

و اينك پس از پيروزي نوبت عمل به وعده ها بود.

بر اين اساس بود كه فرمان تعقيب و دستگيري پليدان اموي مسلك آغاز شد.

مختار در يك سخنراني تاريخي با برانگيختن احساسات مردم گفت:

اين راه و رسم ما نيست كه زنده باشيم و كشندگان حسين عليه السلام را زنده بگذاريم.


اگر چنين كنيم، بد ياران و دوستداراني براي خاندان پيامبر خواهيم بود و آن گاه از همه ي دستگاههاي دولتي خواست تا ليست تاريك انديشان و سياهكاراني را كه براي جنگ با پسر پيامبر زير پرچم «عبيد» رفته بودند، به او تسليم دارند و ياران او را در دستگيري آن شقاوت پيشگان ياري نموده و هر نوع آگاهي در اين مورد دارند، كوتاهي نكنند.

و به بردگان جامعه پيام داد كه هر كس صاحب خويش را كه در كشتن فرزند پيامبر دست داشته است، از پا درآورد، ضمن دريافت جايزه، آزاد خواهد شد.

و آن گاه خروشيد كه: خوردن غذا و نوشيدن آب سرد، گوارايمان مباد اگر زمين را از لوث وجود اين فرومايگان پليد پاك و پاكيزه نسازيم.

و از پي اين دستور، موج دستگيري و كيفر شقاوت پيشگان آغاز شد و چيزي نگذشت كه گروهي از آنان كشته و به آتش كشيده شدند و گروهي نيز از كوفه گريختند و خانه هايشان ويران شد، كه براي نمونه به برخي از سركردگان سپاه يزيد كه به ذره اي از كيفر شقاوت خويش رسيدند اشاره مي رود.