بازگشت

خاندان ابن نماي حلي


از جمله خاندان هاي بزرگ و ريشه دار و برجسته اي كه در «حله» جوشيد و از اركان و پايه هاي دانشوران و دانشمندان شيعه در قرن هفتم هجري گرديد، خاندان بزرگ و پرشكوه «آل نما» است.

اين خاندان اصيل، دانشور، دين شناس، بزرگ، بزرگوار و كهن و ريشه دار، از خاندان هايي است كه در آن شهر و آن سامان درخشيد و شهرت بسياري يافت.

از جمله اعضا و افراد بزرگ اين خاندان كه شهرت و آوازه ي بسزايي يافتند، يكي جناب «هبة الله ابن نما»، نياي بزرگوار مؤلف گرانقدر «مثير الاحزان» بود. پس از او


جناب «جعفر بن نما»، پدر گرانقدر او بود كه مورد توجه قرار گرفت و ديگر جناب «علي بن نما»، عموي دانشمند وي كه او نيز شهرت و اعتبار بسياري يافت.

از اين خاندان ريشه دار چهره هاي علمي ديگري نيز بلند آوازه شدند كه ما در مقام شمارش آنان و بردن نام بلندشان نيستيم و هدف از اين مقدمه، تنها ترسيم بيوگرافي كوتاه تاريخي و فشرده اي از اين خاندان شناخته شده، بزرگوار، بخشنده و بافضيلت مي باشد كه هم در شهر تاريخي «حله» ولادت يافتند و هم در آنجا رشد و ترقي نمودند و هم در آنجا زندگي كردند و نسبت آنان نيز به قبيله ي «ربيعه» مي رسيد؛ و نويسنده ي بزرگوار «مثير الاحزان»، شيخ جليل، «ابن نما علامه ي حلي» از اين درخت تناور و اين ريشه ي استوار و بارور است.