بازگشت

زيارت ناحيه ي مقدسه


از جمله از نمونه ها كه نشانگر پيوند قيام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف با قيام حسين عليه السلام است، دو مورد زيارتنامه ي ناحيه ي مقدسه است. [1] .


عالم بزرگ سيد بن طاووس [2] در مورد زيارتنامه نخست مي گويد: «اين زيارت منسوب به حضرت قائم عليه السلام مي باشد.»

در پايان زيارتنامه، نام 79 شهيد ذكر شده است و در پايان پس از دعا براي شهداء مي فرمايد: «و انتم لنا فرطاء و نحن لكم خلطاء في دارالبقاء شما از ما سبقت گرفتيد و ما به شما در خانه ي بقاء (آخرت) خواهيم پيوست.»

در اين زيارت گاهي امام زمان از خداوند خواسته كه همنشين شهيدان كربلا شود، مثلا در مورد حضرت علي اكبر عليه السلام مي فرمايد: «و از خداوند مي خواهم كه در خانه ي جاويد آخرت با تو رفيق و همنشين گردم و از دشمنانت بيزاري مي جويم....» [3] .

كوتاه سخن اينكه: از آيينه ي اين زيارتنامه و زيارتنامه دوم [4] كاملا رشته ي ناگسستني خط امام زمان با خط حسين و يارانش عليه السلام ديده مي شود و نشانگر پيوستگي عميق اين دو قيام است.

مطلب ديگر اينكه: شب تولد حضرت قائم عليه السلام از شبهايي است كه زيات امام حسين عليه السلام در آن شب بخصوص سفارش شده


است، زيارتي كه محتواي درود بر او و شهيدان اسلام و اظهار وفاداري با آنها و لعن و نفرين و اظهار تنفر از دشمنان آنها است.


پاورقي

[1] اين دو زيارتنامه‏ي در بحار، ج 45، ص 65 تا 73 و ج 101 صفحه 317 تا 328 آمده است.

[2] سيد بن طاووس - رضي‏الدين علي بن موسي حلي از افاضل فقها و دانشمندان و رؤساي شيعيان عراق بود، در حله مي‏زيست سپس مدتي در نجف و کربلا و سامره و بغداد اقامت نمود، وي به سال 664 ه. ق در حله وفات کرد و در نجف اشرف مدفون گرديد، از کتابهاي معروف او در مقتل حسين (ع) کتاب «لهوف» است.

[3] بحار، ج 45، ص 66.

[4] که در بحار، ج 101، ص 317 به بعد آمده.