بازگشت

ايتاليا


در اين سال شصت و يكم تمامي ممالك ايتاليا به دو قسمت منقسم بود. قسمت غربي كه آن را ايتالياي غربي و ايتالياي وحشي نيز مي ناميدند و قسمت شرقي كه به ايتالياي متمدن معروف بود.

ايتالياي شرقي كه عبارت از شهر رم و سيسيل و ناپل و فلورانس و غيره بود تبعيت امپراتورهاي قسطنطنيه را داشت و از جانب آن ها ولات به عنوان اكزارك به شهر رم فرستاده مي شد و در ايتالياي شرقي حكومت مي كردند و ايتالياي غربي كه عبارت از فريبول و تورن و پاري و تسكان و ميلان بود به لمباردها افتاده و طايفه ي لمبارد اصلا از اهالي اسكانديناو مي باشند و وجه اين كه به اين اسم موسوم شده اند يا اين است كه ريش هاي دراز داشته اند چه لنگ به معني دراز است و بارب به معني ريش و لنگ بارب در تلفظ و استعمال لمبارد شده و ظاهرا اين صحيح باشد و يمكن كه المبارد به معني دراز نيزه باشد چه بارد به معني زلق است. در هر حال طايفه ي لمبارد تا زمان سلطنت شارلمان ريش هاي خود را بلند نگاه مي داشتند و پادشاه لمبارد در اين سال شصت و يكم پرت هارت بود كه در قسمت غربي ايتاليا حكومت مي نمود و پدر او كه آري برت نام داشت چون در شش صد و شصت و يك ميلادي درگذشت مملكتش ميان دو پسرش قسمت شد اما قسمت پرت هارت را كريموالد غاصب سلطنت غصب نمود و پرت هارت را به فرانسه دوانيد. در سنه ي


شش صد و هفتاد و يك غاصب بمرد و پرت هارت از فرانسه بازگشت و سلطنت موروثي خود را متصرف شد و شهر ميلان را پايتخت قرار داد و پانزده سال سلطنت كرد. كرنيل شاعر معروف فرانسه منظومه اي مخصوص در حق او دارد.