بازگشت

منها: محنتها عند استشهاد ولديها


[1] .

وصل الموكب الي كربلاء و نزلوا بها، و كان للسيدة زينب عليهاالسلام في المنازل التي مروا بها في الطريق، و كذلك في كربلاء، مواقف أخوية صادقة، و قضايا شجاعة و هامة، و مصائب عظيمة و مؤلمة، قد تعرض لذكرها التاريخ، و كتبت عنها المقاتل بتفصيل و اسهاب. منها: انها عليهاالسلام قدمت ولديها: محمدا و عونا، و ألبستهما لباس الحرب، و أمرتهما بنصرة أخيها الامام الحسين عليه السلام و مجاهدة أعدائه، و تفدية أنفسهما من أجله.

الجزائري، الخصائص الزينبية،/179

أما محمد و أخوه عون ابنا عبدالله بن جعفر الطيار، فقد خرجا مع خالهما الحسين عليه السلام،


و أمهما زينب الكبري، الي العراق. و قد أوصاهما أبوهما بخالهما، و أن لا يفارقاه فأقبلا في ركب الحسين الي الطف، و جاهدا بين يديه يوم عاشوراء و قتلا، و أمهما زينب تنظر اليهما.

الهاشمي، عقيلة بني هاشم،/37 - 36

و لم يحدث التاريخ أن العقيلة زينب ندبت ولديها [2] ، أو تعلقت بهما، كما كانت الأمهات يصنعن حين خروج أولادهن و مصرعهم، بل كان الحسين شاغلها الوحيد الذي أنساها كل شي ء، و هان عليها مصابها بهما أنهما قتلا في نصرة الحسين عليه السلام. [3] .

الصادق، زينب وليدة النبوة و الامامة،/63



پاورقي

[1] دست محمد و عون را بگرفت و در آستان مبارک برادرش امام همام عليه‏السلام حاضر ساخت و عرض کرد: «جدم خليل از يزدان جليل قبول فدا فرمود. تو نيز اين قرباني از من بپذير و البته اگر نه آن بودي که بر زنان جهاد و قتال وارد نگشته، در هر آن هزار جان نثار جانان کردي و به هر ساعت، هزار شهادت خواستار شدي.»

وقار و سکينه‏اش به آن رتبت نايل گشت که چون روز عاشورا دو پسرش را شهيد کردند، از خيمه پا بيرون نگذاشت و در شهادت حضرت ابي‏الفضل العباس عليه‏السلام از خيمه بيرون نتاخت؛ لکن چون نخل قامت قيامت آيت جناب علي اکبر سلام الله عليه را بر خاک افکندند، با ديده‏ي نمناک و سر و پاي برهنه فريادکنان بيرون دويد و همي‏فرمود: «يا حبيباه! يا ثمرة فؤاداه!»

پرسيدند: «کيست؟»

گفتند: «زينب دختر علي بن ابي‏طالب صلوات الله عليهم است.»

پس خود را روي نعش علي اکبر انداخت. امام عليه‏السلام دستش را بگرفت و به خيمه باز آورد.

سپهر، ناسخ التواريخ حضرت زينب کبري 75 - 74/1 مساوي و از او محلاتي، رياحين الشريعه، 43/3

معلوم باد که در کتب اخبار که به نظر رسيده، از دو پسر زينب عليهاالسلام جز صاحب عمدة الطالب مذکور نداشته است که در يوم الطف شهيد شدند و ديگران اين پسران عبدالله بن جعفر را که شهيد شدند، از ديگر زن‏هاي او نوشته‏اند؛ چنان که مذکور خواهد شد.

سپهر ناسخ التواريخ حضرت زينب کبري عليهاالسلام، 231/1

در مقاتل ابوالفرج است که عون بن عبدالله بن جعفر الطيار که والده‏ي ماجده او زينب الکبري عقيله بني‏هاشم بود، در کربلا در رکاب خال کرامش حضرت سيدالشهدا عليه‏السلام شهيد شد.

و در کامل بهايي است که در کربلا، دو پسر از حضرت زينب شهيد شد؛ جناب عون و جناب محمد بن عبدالله بن جعفر الطيار.

خراساني، منتخب التواريخ،/67.

[2] ولکنها ندبت العباس و عليا الأکبر.

[3] در مقاتل ابوالفرج است که عون بن عبدالله بن جعفر الطيار که والده‏ي ماجده او زينب الکبري عقيله بني‏هاشم بود، در کربلا در رکاب خال کرامش حضرت سيدالشهدا عليه‏السلام شهيد شد.

و در کامل بهايي است که در کربلا، دو پسر از حضرت زينب شهيد شد؛ جناب عون و جناب محمد بن عبدالله بن جعفر الطيار.

خراساني، منتخب التواريخ،/67.