بازگشت

حوادث پس از شهادت علي


سپس امام فرمود: «هون بي، ما نزل بي أنه بعين الله؛ [1] پروردگارا هر چه بر سر من مي آيد، در برابر چشمان توست؛ از اين رو (همگي) بر من آسان است». سپس ادامه دادند: «رب ان حبست عنا النصر من السماء فاجعل ذلك لما هو خير لنا: و انتقم لنا من هولاء الظالمين؛ [2] پروردگارا اگر ياري ات از آسمان را از ما دريغ داشتي پس آن (نصر و ياري) را براي كسي (مهدي) كه از ما بهتر است قرار ده، و انتقام ما را از اين ستمكاران بگير. و آن چه بر ما مي گذرد ذخيره آخرتمان قرار ده».

و نيز گزارش شده كه امام عليه السلام به درگاه خداوند چنين عرض كرد: «اللهم انت الشاهد علي قوم قتلوا اشبه الناس برسولك محمد صلي الله عليه و آله؛ [3] پروردگارا! تو شاهد بر قومي هستي كه آنها شبيه ترين مردم به رسول تو محمد صلي الله عليه و آله و سلم را كشته اند» به دنبال اين سخنان امام بود،


ندايي شنيده شد: «دعه يا حسين فان له مرضعا في الجنة؛ [4] اي حسين! علي را واگذار، او در بهشت دايه اي خواهد داشت» پس از آن امام علي را از اسب پايين آورد و براي او با شمشير، قبري حفر فرمود و بدن كوچكش را دفن كرد. بدن كودك غرق در خون شده بود.

امام بر او نماز گزارد. [5] و نيز گفته شده كه او را در كنار ساير شهيدان اهل بيت نهاد. [6] .

درسي كه مي توان گرفت: امام حسين عليه السلام علي اصغر را چون علي اكبر شبيه ترين مردم به رسول خدا صلي الله عليه و آله معرفي كرد؛ از اين رو اگر علي در اين معركه شهيد نمي شد، به مقام عصمت گام مي نهاد؛ گو اين كه در آن لحظه هم آن گونه بود.


پاورقي

[1] انه بعينک يا ارحم الراحمين. اللهوف، ص 50؛ الملهوف علي قتلي الطفوف، ص 169.

[2] مثير الاحزان، ص 70؛ مقتل الحسين خوارزمي، ج 2، ص 32؛ تاريخ الامم و الملوک، ج 5، ص 448.

[3] المنتخب للطريحي، ص 431.

[4] تذکرة الخواص، ص 252.

[5] مقتل الحسين خوارزمي، ج 2، ص 32.

[6] الارشاد، ج 2، ص 108؛ مثير الاحزان، ص 70.