بازگشت

معرفت و ادب ام البنين


ام البنين از نور علم علي عليه السلام و ادب آن ولي الله الاعظم بهره ها داشت؛ تا آنجا كه نزد امام حسن و امام حسين عليهم السلام و نيز زينب عليهاالسلام مورد احترام و تكريم بود. [1] ام البنين عليهاالسلام به ازدواج حضرت علي عليه السلام درآمد. او وقتي به سوي منزل اميرالمؤمنين عليه السلام رهسپار شد، از برادران و خواهران خويش خواست كه در كنار در خانه همه توقف كنند تا او به داخل خانه رود و بازگردد. همه در انتظار بودند. پس از دقايقي از منزل بيرون آمد. اشك از چشمانش سرازير بود. سپس فرمود: «به بركت الهي بفرماييد! چرا كه حسن و حسين عليهماالسلام با ماندن من در اين خانه موافقت فرمودند» از او اصل ماجرا را پرسيدند. فرمود: «من از حسن و حسين پرسيدم كه آيا آنها مرا به خدمتگزاري مي پذيرند تا در اين خانه براي همه


خدمت كار باشم» او گفته بود: «سادتي انا هنا خادمة عندكم جئت لخدمتكم، فهل تقبلوني بهذا الشرط... و الا فاني راجعة الي داري؛ اي آقايانم! من اينجا نزد شما خدمت كاري هستم كه آمده ام تا خدمتگذاري كنم. پس آيا مرا به اين شرط مي پذيريد؟ و گرنه من به خانه خود بازمي گردم» پس امام حسن و امام حسين و زينب عليهم السلام به ايشان خوش آمد گفتند و فرمودند: «انت و عزيزة كريمة و هذا بيتك؛ شما عزيز و بزرگوار هستيد و اين خانه هم متعلق به شماست». [2] .

بر خردمندان، همين برخورد مؤدبانه ام البنين عليهاالسلام گوياي معرفت او به ساحت مقدس فرزندان فاطمه زهرا عليهاالسلام است؟ البته به اقرار دو امام معصوم عليه السلام و خواهرشان زينب عليهاالسلام حضرت ام البنين از خوبان و انساني كريم و بزرگوار است.


پاورقي

[1] العباس بن علي عليه‏السلام، ص 42.

[2] العباس بن علي عليه‏السلام، ص 9.