بازگشت

الگو سازي


هر جامعه اي همواره در پي يافتن الگوهايي است كه بتواند باپيروي از آن ها راه سعادت و كمال را بپيمايد و در اين جستجو مي كوشد، بهترين ها را برگزيند. نهضت عاشورا از جمله با شكوه ترين و مناسب ترين اين حقيقت يافته هاست ،چرا كه در بستر اين قيام ، الگوهايي شكل گرفته كه بي ترديد، در هيچ كجاي عالم نمي توان براي آن ها همانندي يافت . اسطوره هاي شجاعت و مردانگي ، تنديس هاي كامل عشق و محبت ، اسوه هاي شگفت انگيز صبر و استقامت و مصداق هاي مسئوليت و رسالت ، شمّه اي از اين اقيانوس بيكرانند.

نهضت عاشورا، جواني هم چون علي اكبر (ع) دارد كه از يك سو، در اوج قله هاي شجاعت و شهامت قرار دارد و از سويي ديگر اخلاق ، رفتار و سيماي پيامبر (ص) را به ارث برده است ، چهره اش چون ماه مي درخشد و اراده اش هم چون ستيغ كوه ها، استوار و پرابهت است . اگر جوانان ، با شخصيت علي اكبر (ع) به خوبي آشنا شوند و او را تنها در لابه لاي مراثيه ها، جواني افسرده مشاهده نكنند، تمامي توان خويش را براي همانند سازي به كار خواهند گرفت و براي ارضاي خود، به دنبال قهرمان هاي پوشالي و سراسر فساد غرب نخواهد رفت .

قيام عاشورا، بانويي هم چون زينب كبرا (س) دارد كه به راستي شكوه و عظمت يك زن را در كربلا به نمايش گذارد و تمام نگرش هاي اسلام ، درباره زن و مقام او به يك باره در وجود زينب (س ) پديدار گرديد.

قيام عاشورا، شخصي ، همانند حر دارد كه از اعماق ظلمت و سياهي ، يك باره به دريايي از نور وارد مي شود و بر همگان اعلام مي دارد كه هر چند بدترين افراد هم باشيد،آغوش اسلام براي پذيرش توبه كنندگان باز است .

عاشورا، همانند ابوالفضل العباس (ع) را دارد كه نمونه كامل شجاعت و وفاداري است و سرانجام نهضت جاودانه عاشورا، حسين (ع) را دارد كه دربردارنده تمامي كمال ها و حماسه هايي است كه در روز عاشورا آفريده شد. كه راه را براي كمال مطلق انسان هموار مي كند و فرصت اوج به آسمان لايتناهي كمال ها را فراهم آورد.