بازگشت

خطبه امام حسين در روز عاشورا


حضرت در يكي از خطبه هاي دل نشين و نوراني شان خطاب به مردم فرمودند:

«الا و ان الدعي بن الدعي قد ركز بين اثنتين بين السلة و الذلة ، و هيهات من الذلة ،يابي الله ذلك لنا و رسوله و المؤمنين و حجور طابت و طهرت و انوف حمية نفوس أبية من ان توثر طاعة التام علي مصارع الكرام ؛

آگاه باشيد كه زنازاده پسر زنا زاده مرا بين دو چيز قرار داده : كشته شدن يا تسليم شدن با ذلت ، ليكن ذلت از ما دور است . خدا راضي نيستند كه ما اطاعت افراد پست را بر قتل گاه كريمان و بزرگواران برگزينيم .».

لذا مي بينيم كه سيد الشهداء با انتخاب كلماتي كه عقل و انديشه انديشمندان دربرابر آن عبارات جالب ، حيرت زده مي ماند، چگونه ذلت را از خاندان پاكشان مبرا مي داند و با جملة زيباي «هيهات منّا الذله » خط بطلاني به تمام جنبشهاي ظالمانه و استكباري مي كشند و به همه عاشقان اين مكتب ، خط سرخ عزت و پايداري در مقابل باطل را نشان مي دهند.

و اين پيامي است الهي براي تمام اعصار و زمان ها كه هيچ گاه در مقابل استكبار سر تعظيم فرود نياوريد و عزت خودتان را فداي خواسته هاي شوم كفر نكنيد. فريب وعده هاي پوچ ايادي دشمن را نخوريد و مطمئن باشيد دشمن صلاح شما را نمي خواند واز شما به عنوان ابزاري براي رسيدن به مقاصد پليدش استفاده مي كند.

به فرموده امام راحل : هرگاه ديديد دشمن و استكبار دم از تعريف و تمجيد از كارها و گفتارهاي شما مي زند بدانيد نقطه اتكا و اميد دشمن است و راه نفوذ دشمن را ببنديد.

پس عزت حقيقي در سايه سر تسليم فرود نياوردن در برابر خواسته هاي فريبنده دشمن است و به درستي جا دارد كه انسان فداي دين شود و در حالي كه حصار دين مي شكند، جانش را قربان ترميم اين حصار كند، كما اين كه سيد الشهداء چنين كرد و وقتي حصار دين را شكسته ديد، نه تنها جان عزيزش كه جان هفتاد و دو يار باوفايش را فداي اين راه كرد و يك لحظه درمقابل خواسته هاي دشمن سر تسليم فرود نياورد و اين است معناي واقعي جملة «هيهات مناالذله .»